‘Bondsparket komt met strafvordering na wangedrag Anderlecht-fans op Standard’

‘Bondsparket komt met strafvordering na wangedrag Anderlecht-fans op Standard’

18-04-2019 07:28
32

RSC Anderlecht kent de officieuze strafvordering dat het Bondsparket vordert na het wangedrag van de supporters tegen Standard. Het Nieuwsblad meldt dat Anderlecht één wedstrijd achter gesloten deuren zal moeten afwerken.

De supporters van Anderlecht gooiden in de klassieker tegen Standard Luik vuurpijlen en rookbommen op het veld. Uiteindelijk werd de wedstrijd stopgezet na 31 minuten. Het Bondsparket had acht dagen om een strafvordering in te dienen en dinsdag komt de zaak voor de Geschillencommissie.

‘Op basis van het bondsreglement (artikel P1919) vraagt het Bondsparket nu dat Anderlecht één wedstrijd achter ­gesloten deuren afwerkt. Dat is de normale strafmaat voor het stopzetten van een match. Daar kunnen wel nog enkele alternatieve straffen aan gekoppeld worden, zoals een geldboete (normaal 50.000 euro voor een afgebroken partij) en verplichte sensibilisering voor de fans. Het spreekt bijna voor zich dat Anderlecht de wedstrijd ook zal verliezen met 5-0-forfaitcijfers.’

De Geschillencommissie zal zich op 23 april buigen over de uiteindelijke straf. Anderlecht wordt nu op de hoogte gebracht zodat het zijn verdediging kan voorbereiden. Naar verluidt zal Anderlecht beroep aantekenen als het effectief tot een wedstrijd achter gesloten komt. Paars-wit hoopt dat de straf enkel voorwaardelijk wordt uigesproken.