Vanheusden verklaart: Daarom ben ik teruggekeerd naar Standard

Vanheusden verklaart: "Daarom ben ik teruggekeerd naar Standard"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 23:15wo 17-04-2019 om 23:15

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 23:25wo 17-04-2019 om 23:25

Zinho Vanheusden is een schot in de roos voor Standard. De jonge verdediger maakt furore in de Jupiler Pro League sinds hij volop zijn kans krijgt onder Michel Preud'homme.

Zijn debuut kwam er vorig seizoen al, toen nog onder Ricardo Sa Pinto. "Ik was nog maar twee weken aan het meetrainen met de groep", vertelt hij bij Sporza. "Ik kwam net terug van een zware knieblessure, maar omdat er een geblesseerde en een zieke waren, stond ik plots aan de aftrap. Onmiddellijk een wedstrijd in Play-Off 1. Dat was heel mooi."

Onder meer Marc Degryse en Peter Vandenbempt voorspelden hem toen al een grote toekomst. "Dat deed me heel veel plezier, omdat ze heel hoog aangeschreven staan in het Belgische voetbal. Maar ik blijf gewoon doorwerken. Dat werken loont en ik moet gewoon verder doen zoals ik bezig ben."

Bij Standard vond hij het voetbalplezier terug na een zware kruisbandblessure. "In het begin was die blessure heel zwaar. Ik trainde altijd met de A-kern van Inter en zat telkens op de bank. Het is heel hard om dan zo'n blessure te krijgen. Ik had nood om bij mijn familie te zijn en daarom ben ik teruggekeerd naar Standard."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws