Liverpool overleeft eerste half uur en heeft daarna geen kind meer aan FC Porto

Liverpool overleeft eerste half uur en heeft daarna geen kind meer aan FC Porto

17-04-2019 22:52 Laatste update: 22:57

Liverpool heeft zich bij de laatste vier ploegen van de Champions League geschaard. De Engelsen, met Divock Origi in de basis, kwamen na een half uur onder de druk van FC Porto uit en kenden in het restant van het duel geen enkele moeite meer met de gastheren: 1-4.

De Portugezen, die vorige week een 2-0 achterstand mee terugnamen uit Liverpool, hadden duidelijk iets goed te maken en startten in eigen huis vol op de aanval. Porto stapelde kans op kans, maar het was vooral aan spits Moussa Marega te wijten dat die doelrijpe mogelijkheden er niet in gingen.

Het eerste moment dat Liverpool zich voor het vijandelijke doel liet zien was het wel raak. Salah speelde de bal in de voeten van Sadio Mané, die de bal op de rand van buitenspel het doel in liep. Videoscheidsrechter Pol van Boekel had lang nodig om de situatie te beoordelen, maar de goal bleef uiteindelijk staan.

Een hard gelag voor Porto, dat er na de Liverpool-goal niet meer zo vaak in slaagde om door de Engelse verdediging heen te breken. Toch schoot de thuisploeg in de eerste helft liefst vijftien keer richting het vijandelijke doel, waar Liverpool dat slechts twee keer deed. Na rust was de situatie heel anders. Liverpool sloeg de klok en werd uiteindelijk ook beloond.

Een klein half uur voor tijd zette Trent Alexander-Arnold met een prachtige pass Mo Salah aan het werk, die oog in oog met Iker Casillas eenvoudig afrondde: 0-2. Het verzet van Porto was daarmee wel gebroken. Roberto Firmino en Virgil van Dijk (beiden kopbal) vergrootten het leed voor de gastheren, die via Eder Militao (1-2) de eer nog redden.

Liverpool bereikt door de zege op Porto voor het tweede jaar op rij de halve finales van de Champions League. De Engelsen zullen aan gaan treden tegen Barcelona.