'Iedereen is onder de indruk van Ajax, maar ze gaan het toernooi niet winnen'

'Iedereen is onder de indruk van Ajax, maar ze gaan het toernooi niet winnen'

17-04-2019 21:33
1

Carlo Ancelotti is er niet van overtuigd dat Ajax de Champions League kan winnen. De Italiaanse oefenmeester van Napoli is onder de indruk van het spel van de Ajacieden, maar verwacht niet dat de cup met de grote oren dit seizoen naar Amsterdam zal gaan.

Ancelotti werd op de persconferentie ter voorbeschouwing op het duel tussen Napoli en Arsenal gevraagd naar de prestaties van Ajax. "Ik denk niet dat ze de Champions League gaan winnen, al kan ik het mis hebben."

"Ze voetballen heel erg goed, maar niemand had gedacht dat ze de halve finales zouden halen", vervolgt de ervaren trainer van Napoli. "Ze spelen proactief voetbal, verdedigen individueel erg sterk en profiteren van één-op-één situaties. Het combinatiespel ligt hun wel, ze zijn daar erg goed in."

"Je hebt techniek en training nodig om zo te kunnen spelen. Iedereen is positief verrast en onder de indruk van dit Ajax-team. Die club brengt altijd grote spelers voort, maar helaas kan dat soort langetermijndenken in Italië niet. Daar vragen de fans direct om resultaat."