De Coninck zag na 13 minuten voetbal toch uitblinker in Standard - Anderlecht

De Coninck zag na 13 minuten voetbal toch uitblinker in Standard - Anderlecht

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 21:00wo 17-04-2019 om 21:00

Standard kreeg vrijdag weinig tijd om iets te laten zien tegen Anderlecht, maar Alen Halilovic deed dat toch. De huurling van AC Milan charmeerde ook Wim De Coninck.

De Coninck uit zijn lof bij Sport/Voetbalmagazine. "Standard voetbalde maar dertien minuten effectief tegen Anderlecht en scoorde daarin drie keer. De mooiste goal, van Halilovic, werd afgekeurd. Hij kwam eindelijk aan de aftrap na een paar opvallende invalbeurten. Preud'homme hield topschutter Emond, die ondanks zijn goals veelal verstoppertje speelt, op de bank en speelde met de lichte brigade voorin. De ideale zet tegen een statisch Anderlecht.'

"Met zijn 65 kilo is Halilovic niet de man van de duels. Hij debuteerde op zijn zestiende al voor Zagreb en de nationale ploeg, wat hem een vijfjarig contract bij Barcelona opleverde. De te hoge verwachtingen werden mede door blessures nooit ingelost en de 23-jarige moest ook bij Standard lang vrede nemen met de bank. Maar met zijn schitterende linker, zijn ultrakorte draaicirkel, zijn vista en zijn snelheid van uitvoering toont hij waarom hij het grootste talent van Kroatië werd genoemd."

Halilovic zou de nieuwe vedette van Standard kunnen worden. "Nu Carcela en Mpoku geen beste vorm tonen, kan hij de man worden die Standard laat dromen van de titel", besluit De Coninck.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws