Anderlecht ziet ex-talent Mangala doorbreken in Duitsland: Geen uitnodiging

Anderlecht ziet ex-talent Mangala doorbreken in Duitsland: "Geen uitnodiging"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 19:30wo 17-04-2019 om 19:30

RSC Anderlecht wil steeds vaker inzetten op de jeugd, enkele jaren geleden verloor het nog een groot talent. De nu 21-jarige middenvelder Orel Mangala verliet als tiener de Brusselaars. Hij trok richting Duitsland, waar hij nu helemaal doorbreekt.

De middenvelder vertrok al op jonge leeftijd bij Anderlecht. Een debuut zat er nooit in voor hem. "Ik werd niet geweigerd. Ik heb simpelweg nooit een uitnodiging gekregen om mee te trainen. In het begin heb ik dat niet verkeerd opgevat. Mijn beurt zou wel komen. Dacht ik", vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Mangala werd verhuurd aan Borussia Dortmund, wat uiteindelijk leidde tot een transfer richting VfB Stuttgart. Nu speelt Mangala op uitleenbasis voor Hamburg, waar hj helemaal is doorgebroken. "Na een tijdje had ik door dat een plekje afdwingen bij Anderlecht er niet inzat. En: een aanbod van Dortmund sla je niet zomaar af. Als tiener had ik er werkelijk alles voor over om voor Anderlecht te spelen. Maar ik heb geen spijt dat ik mijn profcarrière in Duitsland heb opgestart."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws