Vanheusden staat er weer na donkere periode: Die blessure was heel zwaar

Vanheusden staat er weer na donkere periode: "Die blessure was heel zwaar"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 13:15wo 17-04-2019 om 13:15

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 13:30wo 17-04-2019 om 13:30

Na vier speeldagen in de Play-Offs mag Standard Luik zich nog steeds titelkandidaat noemen. Als het de drie punten krijgt voor de gestaakte wedstrijd tegen RSC Anderlecht (2-0), komt het tot op vijf eenheden van koploper KRC Genk. Dat heeft Standard mede te danken aan Zinho Vanheusden.

De verdediger is een vaste waarde geworden in het elftal van Michel Preud'homme en doet het uitstekend. In de wintermercato van 2018 kwam Vanheusden al toe in Luik, maar toen herstelde hij nog van een zwaar letsel. "In het begin was die blessure heel zwaar", geeft hij toe aan Sporza. "Ik trainde altijd met de A-kern van Inter en zat telkens op de bank. Het is heel hard om dan zo'n blessure te krijgen. Ik had nood om bij mijn familie te zijn en daarom ben ik teruggekeerd naar Standard."

Na een lange revalidatieperiode kreeg Vanheusden in de lente van 2018 dan toch zijn kans bij Standard. Zijn eerste duel werd meteen een belangrijk. "Ik was nog maar twee weken aan het meetrainen met de groep", herinnert Vanheusden zich. "Ik kwam net terug van een zware knieblessure, maar omdat er een geblesseerde en een zieke waren, stond ik plots aan de aftrap. Onmiddellijk een wedstrijd in Play-Off 1. Dat was heel mooi."

Poll

Is Vanheusden momenteel de beste verdediger van Standard?

(121 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws