Ik heb mijn transfer naar Anderlecht geforceerd: wilde weer elke week voetballen

"Ik heb mijn transfer naar Anderlecht geforceerd: wilde weer elke week voetballen"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 12:45wo 17-04-2019 om 12:45

Landry Dimata zal dit seizoen niet meer in actie komen bij RSC Anderlecht vanwege een blessure. De aanvaller maakt van die voetballoze periode gebruik om een boekje open te doen over zijn ex-makelaar, Didier Frenay. Dat doet hij vooral om zijn collega's een hart onder de riem te steken.

Dimata is er nochtans niet op uit om zichzelf heiliger te maken dan de paus. "Ik wil wel af van het imago dat voetballers idioten zijn. Soms ligt de schuld bij ons", geeft de belofteninternational toe bij Sport/Voetbalmagazine. "Maar het zijn vooral mensen uit het voetbalmilieu die dat beeld onderhouden. Voor hen zijn we randdebielen die enkel op een bal kunnen trappen en niet in staat zijn om na te denken."

"Ik heb mijn transfer naar Anderlecht geforceerd. Ik wilde opnieuw elke week voetballen. Aanvankelijk wilde Frenay niet weten van een terugkeer naar België. Hij wilde mij in Wolfsburg houden. Voor bepaalde makelaars, niet allemaal, zijn alle middelen goed om een vertrouwensband op te bouwen met een speler. Auto's, geld en zelfs vrouwen... Je zoekt dat soort afleidingen niet bewust op, maar je kan snel de pedalen verliezen", geeft Dimata inkijk in het wereldje.

Anderen helpen
Nu Dimata gebroken heeft met Frenay, gaat het weer beter. "Vandaag voel ik mij prima in mijn vel", geeft hij toe. "Ik ben niet meer dezelfde kerel als bij Wolfsburg. Ik kan eindelijk mezelf zijn. Ik ben jong, maar ik ben op korte tijd getuige geweest van krankzinnige taferelen. Mijn persoonlijke parcours was een goede leerschool. Dit verhaal kon ik niet voor mezelf houden, ik vond het mijn taak om het in de openbaarheid te brengen. Want nogmaals: ik weet dat veel voetballers zich in mijn verhaal zullen herkennen."

Poll

Zijn spelers vaak slachtoffers van makelaars, denk jij?

(188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws