Ik wilde in de Champions League spelen, daarom koos ik voor Anderlecht

"Ik wilde in de Champions League spelen, daarom koos ik voor Anderlecht"

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 12:27wo 17-04-2019 om 12:27

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 12:42wo 17-04-2019 om 12:42

Henry Onyekuru bouwt momenteel aan zijn weg naar de absolute top. Daar had de Nigeriaan eigenlijk al kunnen zitten, maar in de zomer van 2017 liet hij een zekere deal met Paris Saint-Germain schieten. Onyekuru legt uit waarom hij die beslissing nam.

Nadat de aanvaller een geweldig seizoen bij KAS Eupen had afgerond, met onder meer 23 doelpunten, had hij de clubs voor het uitkiezen. PSG drong aan bij Onyekuru en liet hem zelfs enkele medische testen afleggen. Enkele dagen later blies de Nigeriaan de deal echter zelf af.

"Ik had een medische proef bij PSG op vrijdag en moest tot maandag wachten vooraleer het getekend zou worden", vertelt hij bij BBC. "Dan sprak ik met mijn moeder en zei vertelde me dat ze me gewoon wilde zien spelen, omdat ik jong was en nog progressie moest boeken. Dus besloot ik om het advies van mijn moeder te volgen. Ik gaf mijn makelaar de opdracht om de deal af te blazen."

Anderlecht-passage
Uiteindelijk viel de keuze van Onyekuru op Everton FC, al speelde RSC Anderlecht een speciale rol in dat verhaal. "We wisten allemaal dat een werkvergunning in het Verenigd Koninkrijk moeilijk zou worden. Maar hun relatie met Anderlecht heeft erg geholpen om dat af te ronden", verwijst hij naar de club die hem tussen 2017 en 2018 huurde van Everton.

"Ik werd een Everton-speler die op huurbasis bij Anderlecht ging spelen, dat actief was in de Champions League. Ik wilde van de uitstraling en de ervaring van de Champions League proeven. Daarom nam ik dus de beslissing om Everton, via Anderlecht, te vervoegen", besluit Onyekuru. Momenteel voetbalt de aanvaller bij Galatasaray, waar hij met twaalf goals in 26 competitieduels aardig bezig is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe zou jij de periode van Onyekuru bij Anderlecht omschrijven?

(286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws