Man die Genk naar laatste titel kopte woont terug in ons land ... en zoekt club

Man die Genk naar laatste titel kopte woont terug in ons land ... en zoekt club

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 11:34wo 17-04-2019 om 11:34

Bij elke Genkse fan tovert de naam van Kennedy Nwanganga spontaan een glimlach op het gezicht. De Nigeriaanse spits was lang niet de beste voetballer uit de geschiedenis van de club, maar hij kopte Genk wél naar de landstitel in 2011.

Al blijft Kennedy erg bescheiden bij zijn persoonlijke rol in dat succes. "Noem me alsjeblieft geen kampioenenmaker", vertelt hij in gesprek met Het Belang van Limburg. "Ik arriveerde pas in januari in Genk, er waren veel belangrijkere spelers dan ik. Als je ziet welke ballen Courtois pakte tegen Standard...", verwijst hij naar de huidige nummer één van de Rode Duivels.

Momenteel woont Kennedy terug in Genk. De aanvaller is echter op zoek naar een nieuwe club, na enkele donkere jaren. "Ik ben enkele seizoenen op de sukkel geweest met een vervelende enkelblessure. Maar ik ben weer topfit en zoek naar een club in de buurt. Ik besef dat ik niet te hoog kan mikken, ik sta open voor aanbiedingen van clubs uit 1A of zelfs het amateurvoetbal", geeft hij aan.

Acht jaar na datum kan de club uit zijn beste periode, Genk, opnieuw de titel veroveren. De Limburgers zetten afgelopen zondag alvast een uitstekende stap door uitdager Club Brugge af te troeven (3-1). Genk staat daardoor vier punten voor op de West-Vlamingen.

Poll

Zou Kennedy nog aan de bak kunnen in Eerste Klasse A?

(480 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws