OFFICIEEL: Ex-directeur van Club Brugge wordt Academy Manager in Leuven

OFFICIEEL: Ex-directeur van Club Brugge wordt Academy Manager in Leuven

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 11:01wo 17-04-2019 om 11:01

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 11:16wo 17-04-2019 om 11:16

Het is helemaal niet het seizoen geworden waar Oud-Heverlee Leuven op gemikt had. De Vlaams-Brabanders hoopten stiekem mee te spelen om promotie, maar moesten zich uiteindelijk zien te redden via de Play-Downs. Vanaf de zomer moet Henk Mariman een nieuwe wind doen waaien aan Den Dreef.

Mariman is geen onbekende in het Belgische voetbal. Onze landgenoot maakte naam als hoofd jeugdopleidingen bij het voormalige Germinal Beerschot, waar hij onder meer Rode Duivels als Toby Alderweireld en Jan Vertonghen onder zijn hoede had. Nadien vervulde hij dezelfde rol bij Club Brugge.

Tussen 2011 en 2012 werd Mariman zelfs aangesteld als technisch directeur bij Blauw-Zwart. Dat verhaal kende echter een behoorlijk snel einde. Sindsdien was hij niet meer rechtstreeks verbonden aan een club. Nu stapt hij dus in een nieuw avontuur: bij OH Leuvel zal Mariman de rol van 'Academy Manager' vervullen.

Mariman reageerde al op zijn aanstelling: "Ik kijk ernaar uit om mijn rol van Academy Manager op te nemen bij Oud-Heverlee Leuven, een club met de ambitie om een van de beste jeugdopleidingen in België te blijven en deze nog te versterken. Dit is een mooie uitdaging voor mij om mijn rol te spelen in de verdere ontwikkeling van de OHL-Jeugdopleiding en om de beste jeugdspelers te vormen tot volwaardige spelers op het hoogste niveau", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws