Het rapport van de Anderlecht-huurlingen: slechts drietal mag hopen op herkansing

Het rapport van de Anderlecht-huurlingen: slechts drietal mag hopen op herkansing

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 15:00do 18-04-2019 om 15:00

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 15:43do 18-04-2019 om 15:43

Gezien de huidige crisis moge het duidelijk zijn dat de selectie van Anderlecht komende zomer een grondige renovatie ondergaat. Niemand weet hoe de selectie er voor 2019/20 uit zal zien. Anderlecht heeft bijvoorbeeld nog negen contractspelers bij andere clubs gestald. VoetbalPrimeur.be bekeek hoe goed zij het dit jaar deden en waar hun toekomst ligt.

Isaac Kiese Thelin (26)
Uitgeleend aan: Bayer Leverkusen (Dui)
Stats: 14 wedstrijden (1 goal, 1 assist)

De uitleenbeurt aan Bayer Leverkusen is voor alle partijen uitgelopen op een mislukking. De Zweedse spits schippert momenteel tussen bank en tribune. In de Bundesliga speelde Kiese Thelin op 20 oktober voorlopig zijn zesde en laatste competitiematch. Het is dan ook logisch dat de nummer acht van Duitsland de aankoopoptie van vier miljoen euro niet gaat lichten. Een tegenvaller voor Anderlecht, dat had gehoopt op enkele miljoenen. Ondanks een contract tot medio 2022 ligt zijn toekomst niet in Brussel. Frank Arnesen en Michael Verschueren mogen dus op zoek naar een nieuwe bestemming voor hem.

Alexandru Chipciu (29)
Uitgeleend aan: Sparta Praag (Tsj)
Stats: 26 wedstrijden (1 goal, 2 assists)

Chipciu begon tijdens 22 van de 28 speelrondes in de basis en qua speeltijd is het een goede keuze geweest om een seizoen naar Sparta Praag te trekken. Hoewel hij een vaste waarde is, gaat de Tsjechische topclub hem niet overnemen. Zijn salaris zou te gortig zijn. Misschien had de clubleiding qua rendement ook meer van de 34-voudig Roemeens international verwacht. Een terugkeer is dus in de maak. Chipciu ligt nog vast tot 2020 en staat open voor een nieuwe kans. Pas tijdens de voorbereiding zal er meer duidelijkheid komen over zijn lot.

Mohammed Dauda (21)
Uitgeleend aan: Vitesse (Ned)
Stats: 10 duels (2 goals)

Vijf basisplaatsen en vijf invalbeurten. Samen is dat voor Dauda al meer speelminuten dan de laatste twee seizoenen bij Anderlecht bijeen. Dauda vond bij Vitesse bovendien al twee keer het net, waarvan zijn eerste schitterend was. Deze goal helpt bij de poging om Vitesse te overtuigen om komende zomer drie miljoen euro voor hem te betalen. Het zou voor Vitesse de op drie na duurste aankoop uit de geschiedenis betekenen, dus het zal afwachten worden of de Nederlanders zover willen gaan voor Dauda.

Ryota Morioka (28)
Uitgeleend aan: Sporting Charleroi
Stats: 8 duels (2 goals, 1 assist)

Morioka voldeed bij Anderlecht niet aan de verwachtingen en werd voor de rest van het seizoen bij Charleroi gestald. En dat wordt ook volgend seizoen zijn werkgever. Morioka stond bij de Carolo’s al zeven keer aan de aftrap, waardoor zijn optie tot koop automatisch wordt gelicht. Anderlecht verdient zo nog anderhalf miljoen euro aan de Japanner, die in januari 2018 voor 2,5 miljoen euro werd weggeplukt bij Waasland-Beveren.

Silvére Ganvoula (22)
Uitgeleend aan: VfL Bochum (Dui)
Stats: 17 duels (2 goals, 1 assist)

In de twee jaar dat hij onder contract staat bij Anderlecht, werd Ganvoula al uitgeleend aan Westerlo, KV Mechelen en de Duitse tweedeklasser Bochum. Bij Bochum breekt hij met twee treffers in zestien competitieduels absoluut geen potten. Bochum stuurt hem ondanks een optie tot koop naar alle waarschijnlijkheid terug richting Brussel. Daar zal men de 22-jarige spits zo snel mogelijk voorgoed van de hand willen doen.

Knowledge Musona (28)
Uitgeleend aan: KSC Lokeren
Stats: 6 duels (1 goal)

Lokeren had de voorbije winter een huursom van 500.000 euro over voor Musona. De dure huurling kon echter niet verhinderen dat Lokeren degradeerde. Anderlecht krijgt de Zimbabwaan dus terug, maar het valt met zekerheid te zeggen dat Musona niet voorkomt in de plannen voor volgend seizoen. Het is dus ongewis wat de toekomst voor Musona brengt.

Kristal Abazaj (22)
Uitgeleend aan: NK Osijek (Kro)
Stats: 8 duels (1 goal)

Abazaj werd in april 2018 de tweede aankoop van Luc Devroe. De Albanese flankspeler werd aangekondigd als een veelbelovende speler. Samen met Luka Adzic staat Abazaj echter symbool voor het falende transferbeleid van Devroe. Verder dan een invalbeurt van 21 minuten kwam Abazaj namelijk niet. Gelukkig bood NK Osijek uit Kroatië uitkomst door hem voor de rest van 2019 te lenen, inclusief aankoopoptie. Het feit dat hij in acht van de eerste negen duels speeltijd kreeg, biedt Anderlecht hoop op een definitief afscheid.

Josué Sa (26)
Uitgeleend aan: Kasimpasa (Tur)
Stats: 18 duels (1 goal)

De Portugese centrumverdediger streek neer bij Kasimpasa, waar hij met de Egyptenaar Trezeguet een andere tegenvallende Anderlecht-aankoop trof. Waar Trezeguet imponeert, is Sá geen onbetwiste titularis. Het valt daarom te bezien of Kasimpasa langer met hem door wil gaan. Mocht dat niet het geval zijn dan moet Sá hopen dat de toekomstige trainer van paars-wit het tijdens de voorbereiding in hem ziet zitten.

Kenny Saief (25)
Uitgeleend aan: FC Cincinnati (VSt)
Stats: 5 duels (1 goal, 2 duels)

Saief raakte uit beeld bij Anderlecht en besloot dat het beter was om naar zijn geboorteland te trekken. Hij komt in Amerika tot en met december 2019 uit voor FC Cincinnati, de nieuwste aanwinst van de Major League Soccer. Saief heeft met een goal en twee assists alvast zijn visitekaartje afgegeven bij de start van de competitie. Hoe goed Saief het ook in de VS zal doen, de kans is zeer groot dat hij sowieso terugkeert bij Anderlecht. Naar verluidt is de het bedrag van de aankoopoptie te hoog voor de Amerikanen, terwijl een rentree bij de Brusselaars altijd het beoogde doel van Saief is geweest.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Wie heeft nog het meeste toekomst bij Anderlecht?

(605 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws