'Milic, Zulj, Santini? Steek ze in een zak, schud eens en je ziet verschil niet'

'Milic, Zulj, Santini? Steek ze in een zak, schud eens en je ziet verschil niet'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 10:12wo 17-04-2019 om 10:12

Gisteren raakte bekend dat Anderlecht het seizoen niet uitdoet met Fred Rutten als hoofdcoach. Karim Belhocine neemt voorlopig de taken van Rutten over.

Volgens Ludo Vandewalle bestaat nu het gevaar dat de mensen Fred Rutten een slechte trainer gaan noemen. "Maar hij is net als zijn voorganger Hein Vanhaezebrouck een goede trainer. Hij is geen flamboyante persoonlijkheid en strooide niet met quotes, maar hij zei intern wel waar het op stond", schrijft Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Het probleem lag eerder bij de spelersgroep. "De groep mist leiderschap. Trebel was te vaak geblesseerd en stelde zich in de zaak-Bayat asociaal op. Kara is fysiek te broos om de rol van leider waar te maken. En Kums heeft het moeilijk om uit zijn comfortzone te treden. Dan heb je Appiah, Lawrence, Obradovic, Milic, Makarenko, Kayembe, Zulj, Bakkali, Cobbaut en Santini… Steek ze allemaal in een zak, schud ermee en je ziet het verschil niet. Gewoon niet goed genoeg voor het niveau dat Anderlecht nastreeft", is Vandewalle scherp.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws