Dimata haalt uit naar makelaar: 'Allerhande constructies om mij erin te luizen'

Dimata haalt uit naar makelaar: 'Allerhande constructies om mij erin te luizen'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 09:16wo 17-04-2019 om 09:16

Landry Dimata werd erin geluisd, dat vertelt de Anderlecht-spits tegenover Sport/Voetbalmagazine. De belofteninternational verklaart dat zijn transfer naar Wolfsburg vooral een goede zaak was voor zijn makelaar Didier Frenay.

Volgens Dimata deed vooral Frenay een goede zaak bij zijn transfer van KV Oostende naar Wolfsburg. "In de praktijk worden spelers getransfereerd omdat de makelaar en de club goede banden hebben met elkaar. Je moet dus niet versteld staan dat er hoge commissielonen worden bedisseld en allerhande constructies vorm krijgen."

Drang naar geld
Onlangs raakte al bekend dat Frenay bij de transfer van Dimata naar Anderlecht een flinke duit in het zakje deed. "Weet je dat ze zelfs bij Anderlecht verbaasd waren dat Frenay meer aan mijn transfer had verdiend dan ikzelf? Er was maar een juiste conclusie: ik ben erin geluisd", aldus Dimata.

"Hoe kan je anders verklaren dat die man een veelvoud van mijn gage heeft binnengehaald? Uiteraard moet je vergoed worden voor je werk. Maar het zijn niet de makelaars of de ouders die op het veld staan", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws