Licentie voor Moeskroen, maar: 'Parket én Pro League kunnen voor onrust zorgen'

Licentie voor Moeskroen, maar: 'Parket én Pro League kunnen voor onrust zorgen'

17-04-2019 09:01
4

Alle 24 profclubs krijgen hun licentie voor volgend seizoen. De grootste verrassing hierbij was de licentie voor Royal Excel Moeskroen. Toch zijn de zorgen voor de Henegouwers hierdoor nog niet helemaal van de baan.

Sport/Voetbalmagazine merkt namelijk op dat Moeskroen nog in drie verschillende zaken genoemd wordt. Eerst en vooral is er het gerechtelijk onderzoek voor het bekomen van illegale gelden, waardoor enkele clubrekeningen op dit moment beheerd worden door bewindvoerders van het Parket.

Oplichting en matchfixing
Maar dat is nog lang niet alles. ‘Daarnaast is er de Pro League die zich burgerlijke partij stelde in het onderzoek naar valsheid in geschrifte en oplichting. En natuurlijk is er ook nog het gerecht dat het duel tegen Eupen eind vorig seizoen uitpluist. Een gevolg van een klacht door toenmalig degradant KV Mechelen’, aldus het weekblad.

Bij Moeskroen zelf maken ze zich vooralsnog geen zorgen. In het dossier-matchfixing verwacht men geen problemen, aangezien KV Mechelen – net als Moeskroen zelf – ook een Europese licentie wist te bemachtigen.