Anderlecht krijgt slecht blessurenieuws: 'Dimata moet toch onder het mes'

Anderlecht krijgt slecht blessurenieuws: 'Dimata moet toch onder het mes'

17-04-2019 07:45 Laatste update: 07:45
8

Wat in de lucht hing, is nu ook een feit: het seizoen van Anderlecht-spits Landry Dimata zit erop. De belofteninternational moet door knieproblemen dan toch een operatie ondergaan. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Lange tijd leek Dimata op weg om zijn rentree te maken bij Anderlecht, maar de aanvaller kreeg recent een terugval. Op training bezeerde hij bij een trapbeweging opnieuw zijn knie, waardoor een operatie onvermijdelijk lijkt.

De krant meldt dat Dimata volgende week al op bezoek mag bij een Franse specialist, deze zal zijn knie 'opkuisen'. Gevolg: de Anderlecht-spits zal circa drie maanden out zijn, waardoor Dimata wellicht wel gewoon de voorbereiding voor volgend seizoen kan aanvatten.

Geen EK onder 21
Dat Dimata onder het mes moet, betekent minder goed nieuws voor Johan Walem. De bondscoach van de Belgische U21 kan op het aankomende EK deze zomer geen beroep doen op de spits, die toch een belangrijke waarde had in de voorrondes.

Eerder raakte al bekend dat het seizoen van Zakaria Bakkali er ook opzit. De flankaanvaller kampt eveneens met hinder aan de knie.