Anderlecht geeft hoop op Europees voetbal niet op: Mathematisch kan het nog

Anderlecht geeft hoop op Europees voetbal niet op: "Mathematisch kan het nog"

16-04-2019 22:01
17

Met nog zes wedstrijden te gaan wordt het moeilijk voor RSC Anderlecht om nog Europees voetbal te halen. Dat beseft ook Michael Verschueren.

De hoop wil de sportief directeur van Anderlecht nog niet helemaal opgeven. "Mathematisch kan het nog, maar we moeten realistisch zijn. Als Antwerp normaal presteert, dan vrees ik dat het voor ons gedaan is. Maar zolang er een kans is, gaan we ervoor. Ik denk dat we nu vooral gaan bouwen aan het Anderlecht van morgen", zegt hij bij Sporza.

De fans van paars-wit willen alleszins verbetering zien, dat weet Verschueren ook. "Ik heb maanden en dinsdag met supporters gesproken. De huidige malaise is niet enkel ontstaan uit dit seizoen, dat heb ik hen ook verteld. Het is een aaneenschakeling van vele jaren, waarin een aantal zaken niet optimaal gebeurd zijn. Wij moeten proberen om het beleid dat eind vorig jaar ingezet is tot uitvoering te krijgen en een nieuw Anderlecht te bouwen."

Verschueren hoopt nu zondag een antwoord te zien van zijn spelers. "Zondag tegen Gent moet er gewonnen worden. We willen de resterende wedstrijd zo goed mogelijk afwerken. De kopjes moeten weer omhoog. We willen vooral inzet zien en van daaruit bouwen", besluit hij.