Verschueren praat over nieuwe coach bij Anderlecht: Moet geen grote naam zijn

Verschueren praat over nieuwe coach bij Anderlecht: "Moet geen grote naam zijn"

16-04-2019 20:57
11

Michael Verschueren kent geen makkelijke tijden bij RSC Anderlecht. Nu Fred Rutten is vertrokken, moet paars-wit op zoek naar een nieuwe trainer. Daar wil Verschueren echter zijn tijd voor nemen.

Het was voor velen dinsdag een verrassing, het vertrek van Rutten. Ook voor Anderlecht, zo blijkt. "Op onze wekelijkse vergadering heeft Fred Rutten ons laten weten dat hij volgend jaar geen deel meer wilde uitmaken van ons project", zegt Verschueren bij Sporza.

"We hebben dan bekeken hoe we de laatste zes wedstrijden zouden aanpakken en Fred stond er zelf voor open om nu al te stoppen. Ik vind dat geen chaosmoment, ik vond het goed. Naar volgend seizoen toe kunnen we de zaken nu op een veel betere manier voorbereiden", aldus Verschueren.

Nu moet Anderlecht op zoek naar een nieuwe coach. Kasper Hjulmand wordt genoemd als de opvolger. "We kunnen nu uitkijken naar de juiste coach voor Anderlecht. Momenteel zijn alle opties nog open. We willen geen trainer met een grote naam, maar eentje die in de filosofie van de club gelooft. Als we iemand vinden die perfect in dat plaatje past, dan kan het snel gaan. Die oefening zijn we nu aan het maken", besluit Verschueren.