Zware twijfels over Arnesen: Bij Anderlecht is dat geld er niet

Zware twijfels over Arnesen: "Bij Anderlecht is dat geld er niet"

16-04-2019 23:01
15

RSC Anderlecht stelde afgelopen winter Frank Arnesen voor. De Deen zal de komende transferperiodes voor geslaagde transfers moeten zorgen. Aad de Mos twijfelt toch over de man.

De Mos weet niet of Anderlecht wel de juiste keuze heeft gemaakt door Arnesen aan te stellen. "Arnesen heeft het misschien goed gedaan bij Chelsea, maar daarna heeft hij gefaald bij Hamburg", zegt De Mos in Humo.

"En heeft hij korte tijd in Griekenland en Rusland gewerkt. Hij is een clubhopper geworden. Ik vraag me af hoeveel ambitie hij nog heeft", zegt de Nederlander.

Hij weet ook niet of Arnesen wel de juiste spelers zal vinden. "Het is ook makkelijk om spelers van 30 miljoen euro te halen als je een Abramovitsj met zijn portefeuille achter je hebt staan. Bij Anderlecht is dat geld er niet. Daar moet je creatief zijn en spelers vinden die weinig kosten. Ik weet niet of Arnesen daar het netwerk voor heeft", klinkt het.

Persoonlijkheid
Arnesen houdt zich ook op de vlakte in de media en laat weinig van zich zien. "Hij is een paling. Een jongen met een mooie smile. Een Mick Jagger, zeg maar", geeft De Mos aan.

"Op zeker ogenblik zijn zowat alle namen van oud-spelers de revue gepasseerd. Zetterberg is leuk voor de achterban, maar wat is zijn taak eigenlijk? Ze hadden ook voor Frank Vercauteren, René Vandereycken of Morten Olsen kunnen kiezen. Maar dat zijn moeilijke jongens", besluit hij.