Coucke krijgt krediet van icoon: Hij betaalt voor wat voor zijn komst gebeurde

Coucke krijgt krediet van icoon: "Hij betaalt voor wat voor zijn komst gebeurde"

16-04-2019 20:17 Laatste update: 20:40
41

Marc Coucke staat de laatste weken in het oog van de storm. Sinds hij een jaar geleden RSC Anderlecht overnam gaat het van kwaad naar erger met de Brusselaars. Enzo Scifo geeft de voorzitter van paars-wit echter nog krediet.

"Marc Coucke betaalt momenteel duidelijk de prijs voor wat er vóór zijn komst gebeurd is", vertelt Scifo tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Om een club weer op te bouwen is er tijd nodig, behalve als de nieuwe baas een miljardair is die er fortuinen in wil pompen, zoals bij Paris Saint-Germain."

"Als Coucke even gul zou zijn als de Qatari, dan zou je dat weten. Hij heeft een andere aanpak, maar opdat die zou werken heb je competente mensen nodig, een organisatie, werk in de diepte, aanwezigheid in alle stadions... Dat kost allemaal tijd. De club boet nu voor een rekrutering die al jaren niet deugt."

"Het bestuur zegt dat het niet kan concurreren met de topclubs, maar dan moet je andere bronnen weten aan te boren. Het is gewoon onvoldoende. Ik beweer niet alleen dat sommige transfers het DNA van Anderlecht missen, ik zeg vlakaf dat ze niet eens de kwaliteiten hebben om dat shirt te dragen", besluit Scifo.

Lees ook: OFFICIEEL: Anderlecht beslist snel en zet trio voor de groep