Omstreden keuze van VIER voor Barcelona-Manchester: Lukaku gaat gebeten zijn

Omstreden keuze van VIER voor Barcelona-Manchester: "Lukaku gaat gebeten zijn"

16-04-2019 18:48
12

Dinsdag staan de eerste twee terugwedstrijden in de kwartfinales van de Champions League op het programma. Bij VIER kiezen ze voor Barcelona-Manchester United (1-0) en niet voor Juventus-Ajax (1-1).

Die keuze zorgt voor commotie bij veel supporters, maar bij VIER verdedigen ze hun keuze. "Als we een glazen bol hadden, was het makkelijk om te bepalen welke wedstrijd het beste voetbal zou opleveren en dus zouden uitzenden", zegt Niels Pittevils, sportwoordvoerder van VIER, aan Het Nieuwsblad. "We vinden het belangrijk dat er Rode Duivels te zien zijn en kiezen voor clubs met een grote supportersschare. Die is bij de andere twee clubs kleiner."

"Buiten het feit dat er een Rode Duivel op het veld staat en de clubs veel fans hebben in België, houden we ook rekening met de uitslagen van de vorige ronde. Lukaku gaat gebeten zijn voor deze wedstrijd omdat hij die beker met de grote oren in de lucht wil steken. Voor de heenwedstrijd van de achtste- en kwartfinales lieten we onze kijkers kiezen via een poll. Voor een terugwedstrijd is daar te weinig tijd voor. We moesten snel een keuze maken, want ook de uitslag uit de heenwedstrijd is belangrijk. Met alle factoren in het achterhoofd kwamen we snel tot een beslissing waar we volledig van overtuigd zijn", besluit Pittevils.