Van Himst geeft Anderlecht advies bij trainerskeuze: Dan kom je daar uit

Van Himst geeft Anderlecht advies bij trainerskeuze: "Dan kom je daar uit"

16-04-2019 18:18
12

RSC Anderlecht en Fred Rutten hebben dinsdagnamiddag een einde gemaakt aan hun samenwerking. Karim Belhocine werd aangesteld als interim-trainer, maar paars-wit moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdcoach.

Paul Van Himst weet alvast waar hij een nieuwe trainer zou halen. "Ik denk dat ze op zoek moeten gaan naar een trainer waar voetbal in zit, iemand waarvoor techniek en goed voetballen de basis is. Dan kom je al snel uit bij trainers uit de Franse of Spaanse school, al kan de taal daar ook wel een rol in spelen", vertelt het icoon van Anderlecht aan Sporza.

"En er moet natuurlijk ook heel wat kwaliteit bijkomen. Anderlecht heeft eigenlijk 3 à 4 toppers nodig, maar dat is financieel dan weer niet makkelijk. Elke club heeft wel eens moeilijke momenten, al zit het bij Anderlecht wel heel diep nu. Wat er in Standard gebeurd is, is ook Anderlecht-onwaardig. Anderlecht was altijd een club die ook wat aan opvoeding deed bij de jeugd. Ook sportiviteit werd altijd hoog in het vaandel gedragen. Dat is nu wat verdwenen en dat is spijtig. Dat zou mogen terugkomen", besluit Van Himst.

Lees ook: OFFICIEEL: Anderlecht beslist snel en zet trio voor de groep
Lees ook: Van Himst niet rouwig om vertrek Rutten: ''Dan is het beter dat iemand overneemt''