Genkse smaakmaker verbaast zelfs De Condé: Dat had ik niet gedacht

Genkse smaakmaker verbaast zelfs De Condé: "Dat had ik niet gedacht"

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 17:35di 16-04-2019 om 17:35

Junya Ito is de nieuwste sensatie bij Racing Genk. Sportief directeur Dimitri De Condé plukte Ito in januari weg bij Kashiwa Reysol, maar had nooit kunnen vermoeden dat de ontwikkeling van Ito zo hard zou kunnen gaan.

"Dat hij minuten zou maken dit seizoen, hadden we wel verwacht, maar dat hij basisspeler zou worden in PO1 én het daarbij nog eens zo goed zou doen? Dat had ik niet gedacht", geeft De Condé toe in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Ook van de snelheid met bal kijkt De Condé op van de winteraanwinst. "Het is nochtans niet evident om in de Belgische competitie drie man te pakken op snelheid. Iedere tegenstander doet hij pijn, ook de topploegen", klinkt het.

De Condé wilde echter nog wel een bewering over de flankspeler rechtzetten. "Het is niet zo dat we een speler in tweede klasse hebben weggehaald, zoals hier en daar werd gesuggereerd. Het seizoen was net afgelopen, en Ito vertrok nog voor zijn oude ploeg in tweede klasse aan het nieuwe seizoen begon", legt De Condé uit.

Ito, die in eerste instantie tot medio 2020 wordt gehuurd, noteerde twee goals en twee assists in zijn eerste negen optredens. Genk heeft dankzij een optie tot koop de mogelijkheid om de twaalfvoudig international definitief over te nemen.

Lees ook: Ito heeft één grote droom in België: "Daarom leek Genk me de beste optie" 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws