Baseggio eist actie bij Anderlecht: De catastrofe is compleet geworden

Baseggio eist actie bij Anderlecht: "De catastrofe is compleet geworden"

16-04-2019 17:20
3

Met het vertrek van Fred Rutten is de catastrofe bij Anderlecht in de ogen van ex-middenvelder Walter Baseggio compleet. Volgens hem had de situatie voorkomen kunnen worden als Rutten in januari überhaupt niet was aangesteld.

"Voor mij werd er in januari al de verkeerde keuze gemaakt door Rutten aan te stellen. Dat bedoel ik helemaal niet persoonlijk, maar toen al was duidelijk dat Anderlecht mikte op de rest van het seizoen. Na Vanhaezebrouck moest er iemand voor de lange termijn worden gekozen", geeft de ex-publiekslieveling in Het Laatste Nieuws zijn visie op de meest recente ontwikkelingen in het Astridpark. 

Baseggio vindt het een slechte zaak dat er opnieuw gereorganiseerd moet worden. "Daarom had ik in deze situatie toch doorgegaan met Rutten en na de Play-Offs alles op een rijtje gezet. Wie gaat er nu nog voor één maand trainer willen zijn?", vraagt de voormalig Rode Duivel zich oprecht af.

Onmogelijke opdracht
Dit seizoen komt het volgens Baseggio ook niet meer goed. "Na de schandalige match op Standard, die werd stopgezet door slecht supportersgedrag, is de catastrofe compleet geworden. Met acht punten achterstand op Antwerp moet alles worden gewonnen om Europees voetbal te halen en dat zie ik eerlijk gezegd niet gebeuren."

Lees ook: Jacobs en Van Meir schuiven eenduidig interim naar voren: 'Beter dan kamikaze'