'Hjulmand, Coucke en Zidane staan op lijst Anderlecht om Rutten op te volgen'

'Hjulmand, Coucke en Zidane staan op lijst Anderlecht om Rutten op te volgen'

16-04-2019 13:20
14

Nu Fred Rutten vertrokken is bij RSC Anderlecht, moet de club weer op zoek naar een nieuwe trainer. Wie dat zal worden, is nog niet geweten. Bij bookmaker Bingoal doen ze toch al een voorspelling.

Volgens de bookmaker is dé grootste kanshebber om Rutten op te volgen Kasper Hjulmand. De Deense coach wordt al maanden gelinkt aan de Brusselaars. Bingoal geeft dat ook aan dat het niet zo verrassend zou zijn moest Hjulmand op 1 september dan ook de coach van paars-wit zijn. Het sluit echter niet uit dat een interimcoach het in tussentijd overneemt.

Zo worden onder andere Karim Belhocine en Pär Zetterberg genoemd als mogelijke interimtrainers om het seizoen uit te doen. En wie weet behoudt Anderlecht gewoon het vertrouwen in de interimtrainer bij goede resultaten in de Play-Offs?

Felice Mazzu, Frank Vercauteren, Enzo Scifo en zelfs Ivan Leko worden genoemd als mogelijke binnenlandse opvolgers. Maar ook Dick Advocaat, Giovanni van Bronckhorst (vertrekkende bij Feyenoord) en ex-target Phillip Cocu staan volgens Bingoal mogelijk nog op de shortlist.

Geen Storck, wel Coucke?
Opvallend: volgens Bingoal is de kans op de komst van Bernd Storck, naar verluidt nochtans een target van de Brusselaars, bijzonder klein. Zo wordt een overname van Ivan Leko of Gert Verheyen nog geacht meer kans te hebben dan de komst van Storck.

Het heeft ook nog enkele bizarre en grappige namen op de lijst staan, waaronder Marc Coucke, José Mourinho en Zinédine Zidane. Al lijken die laatste twee wel heel onwaarschijnlijk.

Lees ook: De mogelijke opvolgers voor Fred Rutten bij RSC Anderlecht