De mogelijke opvolgers voor Fred Rutten bij RSC Anderlecht

De mogelijke opvolgers voor Fred Rutten bij RSC Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 17:00di 16-04-2019 om 17:00

Dinsdag raakte bekend dat RSC Anderlecht het seizoen niet uitdoet met Fred Rutten als trainer. VoetbalPrimeur.bezet alvast de mogelijke vervangers voor Rutten op een rijtje. 

Het leger assistenten

Jonas De Roeck 
De Roeck liet bij Sint-Truiden, Berchem Sport en de beloften van Anderlecht al zien een ploeg aan het voetballen te kunnen krijgen. De Roeck was sinds de komst van Fred Rutten deel van een leger assistenten. Hij lijkt de ideale man om een jong Anderlecht te sturen in de zes resterende wedstrijden van Play-Off 1.

Pär Zetterberg 
De chouchou van het Astridpark werd in dezelfde periode als Frank Arnesen naar Anderlecht teruggehaald, om het DNA van de club in ere te herstellen. Zetterberg werd weggepromoveerd naar een plekje als raadgever in het bestuur. Een nadeel: Zetterberg heeft geen enkele ervaring als coach, maar zou ongetwijfeld de man zijn die het meeste krediet krijgt van het Anderlecht-publiek. 

Karim Belhocine 
De ex-speler van onder meer KV Kortrijk werd als assistent onder Hein Vanhaezebrouck naar Anderlecht gehaald. Belhocine is in principe de man die deze spelersgroep het beste kent. Viel na het ontslag van Vanhaezebrouck al even in als interim-coach. Anderlecht pakte toen drie op zes tegen Moeskroen en Waasland-Beveren.

De gedoodverfde opvolger

De kans lijkt groot dat Anderlecht een van de assistenten aanstelt als interim-coach. Wat ook kan is dat de assistenten samen het roer overnemen. Ook bij het ontslag van Vanhaezebrouck ondersteunde De Roeck Belhocine al. Een andere mogelijkheid is dat Anderlecht meteen een coach voor volgend seizoen aanstelt, daarbij wordt meteen gedacht aan Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand 
Hjulmand was al in beeld bij Anderlecht voor de aanstelling van Fred Rutten. Er hangt dan ook al weken in de lucht dat de Deen deze zomer Rutten zou opvolgen. Hij zou zelfs zijn baan bij Nordsjaelland hebben opgezegd om de kern van Anderlecht grondig te kunnen doorlichten. Afwachten of Anderlecht Hjulmand nu al aanstelt, of eerste de nodige transfers doet. Hij zou gezien na zijn vertrek bij Nordsjaelland gratis naar Anderlecht kunnen komen. In de winter vormde de afkoopsom in zijn contract nog een struikelblok.

Wild-cards
Anderlecht kan ook nog een totaal andere weg inslaan. Daarvoor denkt VoetbalPrimeur.be aan twee namen. Een logische en een iets minder voor de hand liggende.

Frank Vercauteren
Vercauteren is naast Zetterberg ongetwijfeld de man met meeste Anderlecht-DNA uit dit rijtje. Hij is momenteel sportief adviseur bij OH Leuven, dat maandag een oefenwedstrijd (2-4) verloor van Anderlecht. Tijdens die oefenwedstrijd stond Vercauteren zowat de hele wedstrijd naast Zetterberg. Benieuwd of een nakend sollicitatiegesprek ook een van de gespreksonderwerpen was.

Gert Verheyen
Verheyen speelde tussen 1988 en 1992 61 wedstrijden voor Anderlecht, om daarna uit te groeien tot een icoon bij Club Brugge. Zijn Club Brugge-verleden zou wel voor gemor bij de Anderlecht-fans kunnen zorgen. Hij oogstte veel lof als coach van de nationale U19 en weet dus hoe hij met de jeugd moet werken. Zijn eerste avontuur als hoofdcoach bij een clubteam was niet meteen succesvol, bij Oostende stapte hij zelf op.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Poll

Wie moet Rutten opvolgen?

(1188 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws