'Het tikitaka van Pep Guardiola is verleden tijd, Ajax doet het korter en sneller'

'Het tikitaka van Pep Guardiola is verleden tijd, Ajax doet het korter en sneller'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 11:32di 16-04-2019 om 11:32

Het voetbal dat Ajax laat zien in de Champions League, is 'korter en sneller' dan het fameuze tikitakavoetbal van Pep Guardiola. Dat schrijft Jan Mulder in zijn wekelijkse column in HUMO. 

Mulder genoot afgelopen woensdag met volle teugen van het spel van Ajax in de Johan Cruijff Arena. Met bij vlagen fantastisch spel werd Juve op 1-1 gehouden. Dinsdagavond volgt in Turijn de return. 'Wat Tadic, Ziyech en kompanen in die luttele seconden in een opeenhoping van verdedigers met de bal verhapstukten, grensde aan een nieuw soort voetbal, aan formules van ten minste zestig letters en cijfers', schrijft hij.

'Ik zag tikjes van 10 à 20 centimeter, opzij en terug, 12 centimeter schuin vooruit en daarna 5 centimeter naar links met dat ding, en dat vijf keer. Zo penetreerden Tadic en zijn aalgladde helpers de defensie van Juventus.'

'Het tikitakavoetbal van Pep Guardiola is verleden tijd. Ajax doet het korter en sneller. Voor dit supersonische theater heb je soms een herhaling op het grote scherm nodig om het te kunnen bevatten.' Juventus en Ajax strijden dinsdagavond om een plek in de halve finale van de Champions League. De clash begint om 21.00 uur. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws