Propere Handen: 'Bondsprocureur Wagner komt tegen het paasweekend met nieuws'

Propere Handen: 'Bondsprocureur Wagner komt tegen het paasweekend met nieuws'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 10:28di 16-04-2019 om 10:28

Laatste update: dinsdag 16 april 2019 om 15:52di 16-04-2019 om 15:52

Al sinds oktober vorig jaar staat het Belgische voetbal in het teken van 'Operatie Propere Handen'. De Belgische voetbalbond voert nu een eigen onderzoek naar matchfixing. Het Nieuwsblad meldt dat er snel nieuws mag verwacht worden.

Een maand geleden kreeg de KBVB hulp van het Parket. Zij speelden namelijk 35 documenten uit het strafdossier door. Nu werkt de voetbalbond in alle sereniteit naar een uitspraak toe. De krant weet dat die er binnenkort aankomt.

'In bondskringen valt te horen dat bondsprocureur Kris Wagner net voor of net na het paasweekend zal communiceren over de procedure en de mogelijke straf die betrokken clubs als KV Mechelen en Waasland-Beveren boven het hoofd hangt', schrijft Het Nieuwsblad.

De afgelopen maanden werden al 130 personen ondervraagd door de voetbalbond. Dat naar aanleiding van Eupen - Moeskroen en KV Mechelen - Waasland-Beveren. De KBVB moet nu oordelen of die clubs zich bezondigden aan omkoping. Indien de club(s) aansprakelijk word(en) gesteld, riskeren zij de degradatie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws