OFFICIEEL: Rutten is niet langer meer de trainer van Anderlecht

OFFICIEEL: Rutten is niet langer meer de trainer van Anderlecht

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 09:50di 16-04-2019 om 09:50

Laatste update: dinsdag 16 april 2019 om 10:03di 16-04-2019 om 10:03

Fred Rutten is niet langer meer de trainer van RSC Anderlecht. Dinsdag deelde Anderlecht mee dat de samenwerking met de Nederlander is gestopt.

Rutten was pas sinds januari de trainer van Anderlecht. Hij nam destijds over van Hein Vanhaezebrouck. Vanhaezebrouck werd eerder dit seizoen bedankt voor bewezen diensten na mindere prestaties in de reguliere competitie. Rutten moest het seizoen van Anderlecht redden.

De Nederlandse trainer loodste paars-wit naar Play-Off 1, maar daar draait het volledig vierkant. Na een nul op twaalf in Play-Off 1 moet nu ook Rutten dus volgens de Waalse bronnen gaan.

Drie dagen overleg met Rutten
'Na drie dagen overleg tussen sportieve directie en coach heeft Fred Rutten beslist dat hij geen deel wil uitmaken van het sportieve plan van RSC Anderlecht volgend seizoen. Aangezien hij de sportieve staf alle kansen wil geven om de toekomst optimaal voor te bereiden, zijn beide partijen overeengekomen om de samenwerking per direct stop te zetten', klinkt het bij Anderlecht

Anderlecht staat momenteel op de vijfde plaats in Play-Off 1. Voor het eerst in meer dan vijftig jaar dreigt Anderlecht langs Europees voetbal te grijpen.

Poll

Is het verstandig om nu afscheid te nemen van Rutten?

(659 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws