Wat met Arnesen? 'Coucke probeert via vriend D'Onofrio naar Anderlecht te halen'

Wat met Arnesen? 'Coucke probeert via vriend D'Onofrio naar Anderlecht te halen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 06:59di 16-04-2019 om 06:59

Het is geen geheim dat Marc Coucke in Luciano D’Onofrio een bekwaam persoon ziet. Volgens de RTBF zou de voorzitter van RSC Anderlecht bezig zijn om D'Onofrio naar Brussel te halen. Cruciaal in het plan is François Fornieri.

Volgens de Waalse bron ziet Coucke in Fornieri de ideale man om de aandelen van Joris Ide over te nemen. Die Ide nam destijds samen met Coucke Anderlecht over. Ide heeft ongeveer tien procent van de aandelen van Anderlecht in handen. Sportwereld schrijft dat insiders beweren dat Ide destijds niet mee deed met de kapitaalsverhoging binnen Anderlecht en dat een vertrek sindsdien niet is uitgesloten. Coucke zou Ide een vertrek gunnen met een kleine winstmarge.

Fornieri is de man achter het farmaceutisch bedrijf Mithra, waar ook Coucke aandelen heeft. Geld is dus geen probleem. Hij zou ook zijn Waalse vrienden kunnen overtuigen om te investeren in Anderlecht. Het derde voordeel is dat Fornieri een goede vriend is van D'Onofrio. Op termijn ziet Coucke in D'Onofrio de sportief directeur van Anderlecht. Momenteel zit de voormalige grote man van Standard bij Royal Antwerp FC. Daar willen ze hem niet kwijt. Het is ook niet duidelijk wat er Frank Arnesen gaat gebeuren indien D'Onofrio naar Anderlecht komt. Binnen Anderlecht wordt het verhaal ontkend.

Poll

Zou de komst van Luciano D’Onofrio een goede zaak zijn voor RSC Anderlecht?

(785 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws