Grabbelende Watford-goalie geeft Arsenal cadeautje, Castagne kan niet winnen

15-04-2019 23:22 Laatste update: 23:42

Arsenal heeft dankzij een gigantische ketser van Watford-doelman Foster een belangrijke slag geslagen in de strijd om een Champions League-ticket. De Londenaren wonnen met miniem verschil van Watford (1-0) en mochten Foster wel dankbaar zijn.

Blunderende Foster geeft Arsenal drie punten cadeau
De wedstrijd op Vicarage Road was nog geen tien minuten oud toen Ben Foster gruwelijk in de fout ging. De doelman verkeek zich op de snelheid van Pierre-Emerick Aubameyang en schoot de bal tegen de rappe spits aan, waarna het leer in het doel eindigde. Nog geen minuut later benadeelde Troy Deeney zijn ploeg nog wat meer. De spits van Watford kreeg direct rood voor een tik in het gezicht van Lucas Torreira. Met een man meer en een 1-0 voorsprong op zak kregen The Gunners nog kansen om de score uit te breiden, maar dat gebeurde niet meer. Door de zege neemt Arsenal de vierde plaats over van Chelsea. De stadgenoot heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld.

Atalanta stapelt kans op kans, maar wint niet
Atalanta Bergamo, de ploeg van Timothy Castagne, heeft zichzelf enorm tekort gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. De ploeg in het blauwzwart doet mee om de vierde plaats in de Serie A en kon met een zege op laagvlieger Empoli goede zaken doen, maar Atalanta bleef steken op 0-0. Dat was aan de ploeg zelf te wijten, want het stapelde kans op kans en schoot liefst 32 keer richting het doel van de bezoekers. Empoli deed dat maar twee keer, maar ging wel met een punt weg uit Bergamo. Daardoor blijft Atalanta op de zesde plaats staan, waar het met een zege vierde had kunnen zijn.