Anderlecht plant actie om match tegen KAA Gent vlot te laten verlopen

Anderlecht plant actie om match tegen KAA Gent vlot te laten verlopen

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 19:52ma 15-04-2019 om 19:52

In Standard – Anderlecht lieten enkele fans van paars-wit zich van hun slechtste kant zien. De hooligans zorgden ervoor dat de match in Luik niet uitgespeeld kon worden. Anderlecht gaat er nu alles aan doen om Anderlecht – KAA Gent wel vlot te laten verlopen.

Maandag stond er zoals altijd in Brussel na een match een veiligheidsvergadering op het programma. 'Net zoals voor alle wedstrijden, werden ook vorige vrijdag alle wettelijke voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de supporters te verzekeren en de wedstrijd correct te laten verlopen', klinkt het bij Anderlecht.

De incidenten in Luik wil Anderlecht evenwel niet meer zien. 'In de komende dagen zullen de Politiezone Zuid en de Politiezone Luik nauw samenwerken om overtreders te identificeren en streng te straffen', stelt Anderlecht dan ook.

Voor Anderlecht – Gent worden er dan ook concrete maatregelen getroffen. 'Voor de volgende wedstrijd, zondag 21/04/2019 tegen AA Gent, wensen de verschillende partijen de veiligheid te verzekeren voor zowel de supporters als de buurtbewoners. De standaard veiligheidsmaatregelen zullen getroffen worden, met een bijzondere aandacht voor de fouille voor de wedstrijd en de identificatie van mogelijke overtreders.'

Lees ookStandard meet schade op van Anderlecht: 'Nu al 3.000 euro en teller loopt door'

Poll

Vind je dat Anderlecht een match achter gesloten deuren moet spelen na de incidenten tegen Standard?

(468 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws