Anderlecht staat voor moeilijke zomer, maar: We zien of horen hem amper

Anderlecht staat voor moeilijke zomer, maar: "We zien of horen hem amper"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 14:30ma 15-04-2019 om 14:30

Dat het slecht gaat bij Anderlecht is nog een understatement. Komende zomer moet paars-wit helemaal opnieuw beginnen onder leiding van Michael Verschueren en Frank Arnesen. Die laatste blijft evenwel op de achtergrond.

Jacques Sys van Sport/Voetbalmagazine had gehoopt op een reactie van Arnesen. "Ze moeten compleet herbeginnen, op alle mogelijke niveaus. Wat is de bedoeling, wat is het plan? Er wordt veel gesproken over jeugdbeleid, Arnesen werd aangetrokken als technisch directeur maar zien of horen we amper, welke rol vertolkt Zetterberg daar eigenlijk, is Rutten wel de juiste trainer? Er zijn veel onduidelijkheden."

Bovendien dreigt het een lastige zomermercato te worden. "Als ze straks naast Europees voetbal grijpen,welke aantrekkingskracht heeft de club dan nog op spelers? Welke ambitieuze trainer of topspelers willen er deze zomer dan nog naar Anderlecht komen? Als Marc Coucke een balans opmaakt van dat eerste jaar kan hij onmogelijk tevreden zijn. Ik kan me inbeelden dat hij toch eens denkt: waar ben ik aan begonnen?"

Nu staat Anderlecht voor cruciale maanden. "Het is de vraag of Michael Verschueren voldoende ervaring heeft om met zulke crisissen om te gaan. Zijn hij en Arnesen de juiste mensen voor dit soort situaties? Dat moeten ze nog steeds bewijzen. Ik stel alleen maar vast dat ze momenteel mee delen in de malaise en niet het gevoel geven dat ze weten hoe de club hier moet uitkomen."

Poll

Zal Arnesen zorgen voor een heropstanding van Anderlecht?

(733 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws