Couckenbak heeft in minder dan een jaar een ruïne gemaakt van Anderlecht

"Couckenbak heeft in minder dan een jaar een ruïne gemaakt van Anderlecht"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 13:15ma 15-04-2019 om 13:15

Anderlecht zit in een zware crisis, zeker na de stilgelegde partij tegen Standard. Michaël Verschueren ligt die verantwoordelijk vooral bij de spelers, maar Marc Coucke blijft zeker niet buiten schot.

Coucke wordt helemaal gemaakt door columnist François Colin. "Wat heeft Marc Coucke aangericht in het Astridpark?", vraagt hij zich af bij De Witte Duivel. "Het trotse instituut was al enkele jaren in verval, maar Couckenbak heeft er in minder dan een jaar een ruïne van gemaakt. Natuurlijk is het niet allemaal en alleen zijn schuld, maar – zoals de Engelsen zeggen – ‘the buck stops with him’."

Coucke heeft zich zwaar mispakt aan Anderlecht. "Hij dacht dat hij, die het bescheiden KV Oostende, Europees voetbal had geschonken, Anderlecht naar de voetbalhemel zou loodsen. Met zijn geld en voetbalverstand was alles mogelijk. Helaas, hij bracht Musona en Milic mee uit Oostende, drukte de transfer van Sanneh (acht miljoen euro voor een modale verdediger die door Genk negatief was gescout) door, bemoeide zich met de kleedkamer, ontsloeg zowat jan en alleman en haalde de ziel uit de club. Met als eindresultaat de schande van Sclessin."

De opstand van de fans is dan ook logisch. "Het pleit niet voor Coucke dat hij of zijn mensen niet wisten wat er bij de fans leefde. Het gesprek met de ultra's, voorzien voor vanavond, had al weken geleden moeten plaatsvinden. Na de kwalificatie voor de Play-Offs waande Coucke Marc zich echter weer een topvoorzitter, die naar de tweede plaats en de voorronde van de Champions League lonkte. Hij wordt echter de eerste voorzitter van Anderlecht in 55 jaar die geen Europees voetbal haalt."

Poll

Moet Coucke weg bij Anderlecht?

(1935 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws