Open De Bruyne: “Mijn gastgezin wilde me niet meer om wie ik was”

Open De Bruyne: “Mijn gastgezin wilde me niet meer om wie ik was”

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 12:16ma 15-04-2019 om 12:16

Kevin De Bruyne is momenteel de sterspeler van Manchester City. Toch ging zijn leven niet altijd over rozen. Zo vertelt De Bruyne bij Let Me Talk over het feit hoe zijn ouders van zijn gastgezin van hem af wilde.

Toen De Bruyne nog een jong ventje was, zat bij KAA Gent. Daar plukte KRC Genk hem weg. Omdat de afstand Gent – Genk nog al ver is om dagelijks te rijden, zat er voor De Bruyne niks anders op dan in Limburg zonder zijn echte ouders te gaan wonen. "In het begin zat ik met allemaal jongens samen in een groot gebouw. Daarna kon ik terecht bij een gastgezin."

"Op het einde van het seizoen ging het goed met mij. Ik nam afscheid van zijn ouders van zijn gastgezin. Ik wist niet wat er ging komen. Mijn gastgezin moest nooit op school komen voor fout gedrag. Ik was een brave jongen. Toen kwam ik thuis en mijn echte ouders waren verdrietig. Ze huilden. Ik vroeg wat er aan de hand was. Het gastgezin wil je niet meer in huis hebben om wie je bent. Je bent moeilijk om mee om te gaan. Je bent stil. Je gaat niet goed om met de kinderen van het gezin. Ze vinden je gewoon moeilijk."

Moeilijke jongen
Voor De Bruyne was dat nieuws natuurlijk slikken. "Als een zestienjarige zijn zulke dingen niet leuk om te horen. Eerst zeggen ze me dat ik een moeilijke jongen ben. Daarna zeggen ze dat ik te rustig ben. Toen zei ik: "dat ik snel in de eerste ploeg ging staan." Dat gebeurde. De moeder van het gastgezin kwam nog bij Genk zeggen dat ik welkom was in het weekend. Toen heb ik gezegd tegen haar: "Jullie willen mij niet meer, maar hadden niet de kracht om het in mijn gezicht te zeggen. Ik vind jullie niet meer leuk."

De Bruyne moest toen terug naar het instituut. "Dat was een zware tijd. Alles verliep daar volgens een schema. Ik kwam laat terug van trainingen. Er stond wel een bord op mij te wachten, maar ik moest alleen eten. Ik deed er alles aan om profvoetbal te worden. Maar de eerste twee jaar bij Genk waren de meest eenzame in mijn carrière."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws