Malinovskyi na zege tegen Club Brugge: Achteraf gezien was het een mooie week

Malinovskyi na zege tegen Club Brugge: "Achteraf gezien was het een mooie week"

15-04-2019 11:16 Laatste update: 11:16
1

Racing Genk won de topper tegen Club Brugge met 3-1. Het was lang onduidelijk, maar vrijdag wist Rusland Malinovskyi pas dat hij mocht meedoen. Met een strafschopdoelpunt was de Oekraïner belangrijk voor de Limburgers.

"Dolgelukkig ben ik", reageerde Malinovskyi tegenover Het Nieuwsblad. Na een vervelende week kon hij met Genk toch juichen. "Achteraf gezien, was het zelfs een mooie week. Met twee absolute hoogtepunten. De vrijspraak vrijdag, de overwinning vandaag."

"Ik heb er vrijdag een streep onder getrokken. Ik heb de hele week geleefd in de overtuiging dat mij niks ten laste kon gelegd worden", gaat de Oekraïner verder. En zo geschiedde, want Malinovskyi werd door de Geschillencommissie vrijgepleit.

Veel duels
"Maar deze overwinning is een pluim voor de hele ploeg. De trainer heeft heel de week de focus gelegd op de duels. We mochten niet uit het duel spelen, maar moesten de lijf-aan-lijfgevechten vol aangaan. Normaal is dat de grote kwaliteit van Brugge, maar ditmaal troefden wij hen op dat vlak af", besluit Malinovskyi.