KBVB komt met nieuws over 'Propere Handen': Het reglement is duidelijk

KBVB komt met nieuws over 'Propere Handen': "Het reglement is duidelijk"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 11:01ma 15-04-2019 om 11:01

Operatie Propere Handen is nog niet afgerond, maar CEO van de KBVB Peter Bossaerts rekent erop dat het snel gebeurd. Tegenover de Standaard laat de man zich uit over de stand van zaken.

Een maand geleden speelde het Parket 35 documenten uit het luik-matchfixing door naar de voetbalbond. Zij bekijken nu de aansprakelijkheid van de betrokken clubs. Inclusief de beroepsprocedures bij het BAS moet alles afgerond zijn voor 30 juni. "We doen er alles aan om het op tijd te verwezenlijken", aldus Bossaerts.

"We zijn in november met het onderzoek gestart en hebben al 130 mensen ondervraagd naar aanleiding van Eupen - Moeskroen en KV Mechelen - Waasland-Beveren. We denken dat er op relatief korte termijn conclusies zullen kunnen worden getrokken, daarna is het aan ons Bondsparket om te beslissen of er vervolgd zal worden of niet."

Procedurefouten
Bossaerts benadrukt dat het onderzoek van het Belgische gerecht anders verloopt dan bij de voetbalbond. "Ik denk dat het reglement duidelijk is. Wij gaan na of er voetbalwetten zijn overtreden. Ons onderzoek staat los van het strafonderzoek."

Momenteel probeert de KBVB een sterk dossier samen te stellen. "Bang voor procedurefouten? Wie bang is, komt niet ver in het leven. We zijn voorbereid en gaan voor een eerlijk proces zorgen in een serene omgeving. De schuldigen zullen worden gestraft, als ze schuldig zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws