Sleutelpionnen van Club Brugge laten het afweten: Lood in hun schoenen

Sleutelpionnen van Club Brugge laten het afweten: "Lood in hun schoenen"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 10:00ma 15-04-2019 om 10:00

Club Brugge had zondag weinig in te brengen tegen KRC Genk, het werd 3-1. Tom Boudeweel zag hoe de flanken van Club deze keer geen brokken konden maken, maar ook het centrale middenveld blijft niet buiten schot.

"Club Brugge had de voorbije drie wedstrijden toch getoond dat het de handschoen wou opnemen in de strijd om de landstitel. Het had terecht veel lof gekregen, maar Club kreeg de machine gisteren niet aan de praat", aldus de commentator van Sporza.

Club zette een verrassend zwakke prestatie neer. "Het is toch wel opvallend, want de voorbije wedstrijden pakten ze telkens wel hun moment: de rode kaart tegen Gent, de crisis bij Anderlecht goed benut en dan die owngoal van Vanheusden tegen Standard. Club maakte het dan ook wel op indrukwekkende wijze af, maar tegen Genk konden ze het momentum niet creëren na de penalty en de onverwachte gelijkmaker van Vanaken."

Diatta en Dennis keerden het tij ook niet. "Het geroemde flankenspel was nergens. Vanaken, Vormer, eigenlijk alle spelbepalende figuren liepen met lood in hun schoenen. Heel weinig spelers haalden hun normale niveau. De spelers zelf vonden het nog niet zo slecht, dat is typisch, maar trainer Ivan Leko was wel groots in de nederlaag. Overklast, zei hij. En dat klopt: Genk was snediger, sneller, meer een team. Een team met een plan ook."

Poll

Wordt Genk kampioen?

(1082 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws