“Alle clubs zijn de spot aan het drijven met Anderlecht”

“Alle clubs zijn de spot aan het drijven met Anderlecht”

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 07:21ma 15-04-2019 om 07:21

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 09:15ma 15-04-2019 om 09:15

RSC Anderlecht staat voor een desastreuze nul op twaalf in Play-Off 1. Philippe Albert hoopt dat paars-wit toch nog zijn rug kan rechten. Hij vindt dat iedereen met Anderlecht lacht.

“Je wil als grootste club toch niet met een 0 op 15 staan?”, begint Albert tegenover Het Laatste Nieuws. “Alle clubs zijn de spot aan het drijven met Anderlecht. Wees maar zeker dat ze zich in Brugge en Luik amuseren met deze toestand. Daarom is het toch belangrijk de rug te rechten.”

Paars-wit heeft geen vertrouwen. “Anderlecht is een team dat mentaal lijdt. En de spelers die verondersteld zijn om leiders te zijn, gaan zelf in de fout. Als het niet Didillon is, dan is het Kara. Als ook die mannen hun niveau niet halen... Ze voetballen zonder vertrouwen en dan maak je foutjes.”

Poll

Vind jij dit ook?

(479 stemmen)

Plaats een reactie

maandag 15 april 2019 om 07:29
Ik was mij gisteren ook aan het amuseren, met de 3-1 nederlaag tegen Genk!!
Vind ik leuk
larédo +1489
maandag 15 april 2019 om 07:47
Dan heeft u dit seizoen toch éénmaal van het voetbal genoten, het is u gegund Jean-marie.
Vind ik leuk
Fcb for ever +4905
maandag 15 april 2019 om 07:31
Dit paars -wit hangt momenteel stevig in de touwen
Als ze de rug terug zouden rechten ,mag dit een klein wonder genoemd worden.
Er zijn op alle vlak grote littekens geslagen .
Ze zitten absolut nog niet in de terminale fase
Maar de toestand is uiterst zorg wekkend
Vind ik leuk
Mckenzie +4951
maandag 15 april 2019 om 07:53
De rug rechten zal voor volgend seizoen zijn. Dit is een rampjaar, crisisjaar, een dieptepunt na een aantal jaren gekwakkel, ondanks een titel hoofdzakelijk dankzij twee jeugdproducten. Deze zomer, gevolgd door volgend seizoen moet 'erop' zijn. Het nieuwe bestuur moet nu de kans grijpen. Aan de huidige toestand heeft ze weinig schuld.
Vind ik leuk
Zetterberg +13569
maandag 15 april 2019 om 07:58
weinig schuld is een beetje eufemistisch uitgedrukt!

Je hebt gelijk over de kiem, die al enkele jaren geplant werd, maar dat het huidig bestuur weinig schuld heeft aan de huidige situatie:

Sanneh, Vranjes, Santini, Makarenko, Zulj, Bakkali, Adzic, Abazaj, Milic , Musona , Cobbaut
spelen weinig of zijn totaal onvoldoende bevonden

Lawrence en Bakkali zijn eigenlijk ook te licht bevonden!

Diddillion en Dimata lijken eerder wel over het juiste niveau te beschikken.


2 van de 15 bovenstaande spelers....zwak rapport toch?


[Reactie gewijzigd op maandag 15 april 2019 om 08:06]
Vind ik leuk
Rebel +2238
maandag 15 april 2019 om 08:43
Het is inderdaad de zwakste kern die ik ooit heb gekend in Anderlecht .
Toch zijn er enkele spelers bij die een lichtpunt zijn.
Buiten in Genk zijn we nog niet weggespeeld en de tweede helft tegen club leek al op een demonstratie alleen vergeten af te werken,ik denk dat we met 4 of 5 echt goede transfers terug aan de top in België kunnen meedraaien
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 10:26
Jij zegt dat je buiten de wedstrijd tegen Genk niet weggespeeld werd. Heb net de opname bekeken van Standard - A'lecht van afgelopen vrijdag. Op nog geen 15 min. voetbal 2-0, en nog een derde die afgekeurd werd voor een paar tenen buitenspel, ging je daar volgens mijn bescheiden mening een pak rammel krijgen die de eerste jaren nog serieus zou nazinderen en je koude rillingen ging bezorgen als je het woord Standard zou horen. Als je eerlijk bent zag je op het veld een A'lecht dat op alle vlakken en in alle linies afgetroefd werd alsof ze nog aan de opwarming bezig waren. Alles is nog niet verloren en het zal moeilijk worden om toch een Europees ticket te verzilveren maar een ploeg als A'lecht mag niet bij de pakken blijven zitten en moet de situatie alsnog proberen bij te sturen alleen al voor zijn trouwe aanhang. Ook die mensen zijn verontwaardigd vertrokken in Luik nadat enkele heethoofden het voor hen verprutst hadden met puur hooliganisme uit de 80's en 90's. Hopelijk heeft het bestuur in BXL nu de nodige conclusies kunnen trekken en krijgen we misschien toch het A'lecht nog te zien waar voetballiefhebbers op aan het wachten zijn.
Vind ik leuk
Mckenzie +4951
maandag 15 april 2019 om 09:00
Akkoord hoor Z, maar ik heb het over Verschueren, Arnesen en Z.
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 13:11
En voor mij beschikt Dimata ook niet over het gewenste niveau. Neem daarbij dat hij ook nog kraakbeenproblemen heeft in de knie. Ik zie hem niet op niveau terugkeren. In Zulj zie ik het echter wel, geef hem tijd. Die slechte transfers zijn ook het resultaat van een slecht beleid. Dat was ook onder het vorige beleid zo. Er moet een visie geïnstalleerd worden en daar moet naar gehandeld worden. Eén-twee speelsystemen over heel de club, zodat alle spelers perfect weten hoe ze op een bepaalde positie moeten handelen. Ook naar trainers toe zoeken naar een trainer die met dat systeem kan spelen. Een kern samenstellen met specifieke profielen: snelle flankspelers voor beide flanken die ook de achterlijn kunnen halen, kopbalsterke verdediger, uitvoetballende verdediger, snelle verdediger (al dan niet in combinatie), meevoetballende keeper, vrijschopspecialist, iemand in het middenveld met een goed afstandschot,... kortom een kern waar je als trainer iets met kan, want alles is voorhanden. Nu is dat niet het geval en elke trainer zal met Anderlecht verliezen. Ook naar jeugd toe een limiet opleggen, doorstroom van 1 a 2 pers seizoen maximum. Indien meerdere jongeren in de A-ploeg komen, rekening met houden dat je niet zomaar kampioen gaat spelen. Ook naar transfers toe zorgen dat de spelers die komen ofwel zeer jonge grote talenten zijn, ofwel goede spelers met ervaring, waarvan de kans groot is dat ze direct zullen renderen. Dus de lat hoger leggen. Liever 2 zeer goede spelers, dan 7 middelmatige. Je moet keuzes maken. Liever 1 keer Trossard kopen voor 15 miljoen, dan 10 modale spelers voor 15 miljoen. Maar dat is iets wat je als club moet sturen.
Vind ik leuk
Zetterberg +13569
maandag 15 april 2019 om 13:36
Ik zeg niet dat Zulj dat niet zou kunnen...maar hij is gekocht en speelt niet.
Met Kums hebben we een vrijtrappen-specialist. We zullen toch een aantal werkelijke versterkingen nodig hebben en daar ben ik het met je analyse over eens.
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 14:30
Kums is maar sinds kort daar inderdaad de specialist en het heeft al gerendeerd. Ik zeg ook nergens dat er nog een vrijschopspecialist moet bijkomen, ik zeg wel dat zo iemand in een kern moet zitten. Volgens mij moet men een systeem of twee systemen als basis nemen. Dan naar profielen zoeken die in het systeem passen en dan pas naar namen gaan kijken. Ook zien dat er voldoende ervaring aanwezig is en ook naar centrale pionnen zoeken naar zowel rechts- als linksvoetigen. Nu is het maar een bende allegaartje. Ik zie Verschaeren op de rechtsvoor staan, Gerkens achter de spitsen, Trebel én Kums in de ploeg, zaken die toch anders zouden moeten. Een TD moet die zaken toch zien en als Najar niet meer op de rechtsvoor komt, een nieuwe basisspeler aantrekken om daar te staan bv. En ik vind dat een flankspeler ook buitenom moet kunnen gaan en de achterlijn halen. Dat is iets wat me lang gestoord heeft dat ik daar spelers zie staan die altijd naar binnen snijden of die de panache niet hebben om die achterlijn te halen. Zo maak je uzelf figuurlijk en letterlijk vleugellam.
Vind ik leuk
TageMeister +9432
maandag 15 april 2019 om 07:56
En de fans helpen niet... Die maken de spelers mentaal nog brozer.

Geloof me vrij der zijn der met angst nu
Vind ik leuk
Vlad +4965
maandag 15 april 2019 om 08:30
0 op 12 in PO1 vind ik persoonlijk heel wat beschamender dan een 0 op 18 in de CL...
Vind ik leuk
Zetterberg +13569
maandag 15 april 2019 om 08:41
Ik weet niet of het de bedoeling is dat we moeten vergelijken tussen de pest en de cholera. Ze zijn beide een smet op ons blazoen.

Alleen kan me die 0 op 12 gestolen worden, indien er voldoende lessen uit deze totaalvernedering worden getrokken, kan ik ermee leven. Maar het zal een zeer indrukwekkend staaltje van crisismanagement vereisen om op korte/middellange termijn de situatie recht te trekken. Het geduld in de tribunes lijkt duidelijk op!
Vind ik leuk
dethklok28 +5728
maandag 15 april 2019 om 08:41
Ik schaam mij meer voor de supporters.
Vind ik leuk
K1908 +3057
maandag 15 april 2019 om 09:42
Zat met een speciaal gevoel.

Schaamte voor de supporters. er wordt terecht een einde gemaakt aan die matcjh als je enkel daar naar kijkt.
Anderzijds herinner ik met bommetjes naast Proto's oren en amper een minuut lkaat een tegendoelpunt. (Proto wist niet eens waar hij stond op dat moment) Daar werd veel minder gevolg aan gegeven!

Uiteindelijk gingen we toch verliezen.. :-/
Vind ik leuk
squeezje +78
maandag 15 april 2019 om 08:42
Jullie Vp en andere zeggen 0 op 12 voor rsca maar is dat als officieel dat het 5-0 wordt voor standard nee kijk naar de officeel stand staan slechts 3 wedstrijden gespeeld zodus voor dat jullie zeggen 0 op 12 wacht eerst de beslissing af van de bond de wedstrijd kan nog altijd moeten terug herspeeld worden achter gesloten deuren bv.
Vind ik leuk
Rebel +2238
maandag 15 april 2019 om 08:48
Ik denk niet dat we daar op mogen hopen want het was toch een terechte beslissing van de scheidsrechter.
Al vind ik dat ze Standard toch ook kunnen verwijten ,match te laat kunnen starten door rookbommen van hun fans !
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 09:37
Kdenk nie egt dat standard zo in de fout is gegaan als anderlecht, zou egt wel belachelijk zijn om te zeggen herspelen
Vind ik leuk
K1908 +3057
maandag 15 april 2019 om 09:43
Ze zullen niet herspelen. En terecht.

Ze zouden alleen al veel langer zo moeten reageren... nu lijkt het weer op tweedracht...
Vind ik leuk
Watcher +1108
maandag 15 april 2019 om 10:05
Bengaals vuurwerk moet kunnen, zolang het niet op het veld komt. In bv Gent, Genk,... Steekt de club zelf vuurwerk af,
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 08:44
Volgend seizoen volop gaan met enkel maar de ogen gericht op de compititie ..... ah ja juist ze hebben maar dat 😂
Vind ik leuk
EdenHDN +0
maandag 15 april 2019 om 11:39
--Vind N'aakt Dames in jouw buurt hier op: Ej.Uz/Dames
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 13:13
Bestuur weinig schuld lees ik hier. Men kon zich sinds maart 2018 voorbereiden op de zomermercato en men doet nog alleen maar miskopen. Wie is dan fout. Coucke en devroe toch denk ik. In wintermercato net hetzelfde. Er is gewoon geen lijn in de club. In plaats van volledig de kaart van de jeugd te trekken haalt men weer een stel uitgebluste spelers als kara. Je mag geld hebben zoveel als je wilt, als je bestuur 0,0 voebalkennis heeft zal het nog niks worden.
Vind ik leuk
Zetterberg +13569
maandag 15 april 2019 om 13:40
eigenlijk kon Coucke achter de schermen zich al voorbereiden sinds december 2017, toen bekend gemaakt werd dat hij de club zou kopen en er een akkoord was! Dus Coucke en Co is evenzeer medeschuldig. Denk wel dat hij dat beseft en inziet dat Anderlecht geen Oostende is. Hij heeft deze overname en dit project schromelijk en kinderlijk onderschat!
Vind ik leuk
maandag 15 april 2019 om 19:11
Je hebt gelijk zetterberg. Eigenlijk kon hij al naar versterkingen beginnen kijken sinds december. De lijst van miskopen wordt elk seizoen langer en’langer. Schandalig voor een club met zoveel prestige en kapitaal. Zolang men niet de juiste mensen în het bestuur zet en de jeugd voldoende de kans geeft zal het tij niet snel keren. Bornauw is 2 klassen beter dan lawrence maar speelt niet. Begrijp die sportieve staf echt niet. Zag ze pas op genk. Was het zwakste anderlecht van de laatstz 20 jaar.
Vind ik leuk
Zetterberg +13569
maandag 15 april 2019 om 19:59
Bornauw is wel pas terug van een zware blessure, dus een beetje voorzichtigheid daar kan ik begrijpen...
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws