Koos Leko voor de verkeerde tactiek? 'Hij leek te flirten met overmoed'

Koos Leko voor de verkeerde tactiek? 'Hij leek te flirten met overmoed'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 23:25zo 14-04-2019 om 23:25

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 23:53zo 14-04-2019 om 23:53

Racing Genk was Club Brugge in de kraker op alle fronten de baas en drukte dat overwicht uiteindelijk ook in de score uit: 3-1. In de ogen van Ludo Vandewalle, chef voetbal bij Het Nieuwsblad, werd Club-trainer ivan Leko eveneens afgetroefd. 

'We prijzen de moed van Leko maar hij leek te flirten met overmoed', begint Vandewalle met kritische blik. 'Met de negen op negen en het doelsaldo van 10-2 was het aanvankelijk logisch dat hij zich weigerde aan te passen terwijl Genk dat duidelijk wel deed. Het is een aanvallend systeem maar als je in de hele wedstrijd geen enkele keer Wesley of Schrijvers echt in stelling kunt brengen, zou er een plan B moeten bestaan.'

Vandewalle zag echter dat dit er niet was. 'Geen enkele Club-speler haalde kampioenenniveau, dat niet, maar het bleef ook na de rust te veel in hetzelfde patroon spelen. Toen was de druk van RC Genk nochtans minder. Club Brugge had het meeste balbezit maar deed er te weinig mee. Zelfs de ingevallen Danjuma kon niet flitsen', oordeelt Vandewalle.

Lees ook: Leko erkent zijn meerdere in Racing Genk: ''Ze waren de betere ploeg in alles''

Lees ook: Clement laat zich uit over strafschop tegen Club Brugge: "Was niet beslissend"

Poll

Had Leko zich meer aan moeten passen?

(293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws