Rampavond voor Meunier: own goal, doelpunt ontnomen, blessure en (nog) geen titel

Rampavond voor Meunier: own goal, doelpunt ontnomen, blessure en (nog) geen titel

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 23:00zo 14-04-2019 om 23:00

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 23:15zo 14-04-2019 om 23:15

Thomas Meunier hoopte zich zaterdagavond voor de tweede keer tot kampioen van Frankrijk te kronen met Paris Saint-Germain. Het titelfeest kende echter geen doorgang, omdat PSG bij eerste achtervolger Lille OSC een pak slaag kreeg: 5-1. Met name Meunier beleefde een rampavond.

Het ging al na zeven minuten mis voor onze landgenoot. De Rode Duivel ging in de fout door zijn eigen doelman Alphonse Areola op ongelukkige wijze te verschalken. Nadat Juan Bernat binnen vijf minuten de stand weer in evenwicht had gebracht, dacht Meunier even later zijn fout weer eigenhandig helemaal goed te maken. Meunier zag echter zijn goal geen doorgang vinden, omdat de bal nog werd aangeraakt door de buitenspel staande Kylian Mbappé.

De pechavond van Meunier wasn nog niet voorbij, want na amper 24 minuten moest de offensieve back zich geblesseerd laten vervangen. Over de ernst van de kwetsuur is vooralsnog niks bekend. 

Meunier stond dus al niet meer op het veld toen Bernat nog voor de pauze met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. PSG haalde nog met 1-1 de rust, maar werd in het tweede bedrijf compleet vernederd. PSG krijgt woensdag op bezoek bij Nantes een nieuwe kans om de landstitel binnen te slepen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws