De Mos wijst naar Vanden Stock en Van Holsbeeck: ''Die lijn heeft zich doorgezet''

De Mos wijst naar Vanden Stock en Van Holsbeeck: ''Die lijn heeft zich doorgezet''

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 22:40zo 14-04-2019 om 22:40

De teloorgang van Anderlecht is ook bij de Nederlandse voetbalkshows een groot thema. Aad de Mos, ex-coach van Anderlecht, en analist Youri Mulder mochten bij het programma Rondo uitleggen wat er allemaal aan de hand is bij Anderlecht. De Mos legt de schuld voor een groot deel neer bij de vorige bestuurders. 

''Onder de laatste voorzitter Roger Vanden Stock heeft men het scoutingsysteem helemaal afgeschaft. En de laatste manager Van Holsbeeck heeft een huismakelaar (Mogi Bayat, nvdr.) in dienst genomen. Die hebben allemaal spelers gehaald die niet het DNA van Anderlecht hebben en te weinig kwaliteit hebben. Dat lijntje heeft zich nu doorgezet'', zoekt De Mos ook deels de oorzaak bij huidig voorzitter Marc Coucke.

Mulder sluit zich aan bij De Mos. ''Die club wordt gewoon verkeerd geleid. Coucke is bijvoorbeeld op vakantie, dat zou ik niet doen. Die club staat in de fik. De afgelopen weken is er nipt de Play-Offs gehaald en dan zou ik niet op vakantie gaan'', toont Mulder junior weinig begrip voor Coucke.

Lees ook: Rutten krijgt steun van Verschueren: "Het ligt uiteindelijk aan de spelers"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws