Genk pakt de scalp van Club Brugge met handje hulp van de VAR

14-04-2019 19:51 Laatste update: 20:06
148

KRC Genk heeft zondag een geweldige zaak gedaan met het oog op de titel. Op eigen bodem versloeg Club Brugge met 3-1. De zege van Genk was meer dan verdiend, maar de VAR hielp Genk wel in het zadel tegen Club Brugge.

Bij Genk mocht Malinovski gewoon starten. De middenvelder kreeg geen schorsing na zijn rode kaart tegen KAA Gent. Vanaf de eerste minuut nam Genk het heft in handen. Club Brugge zag sterretjes in de Luminus Arena. De thuisploeg versierde de ene na de andere kans, maar het leverde enkel één goal op. Na een foute pass van Denswil knalde Trossard Genk op voorsprong.

Sterke Horvath
Dankzij Horvath bleef Club Brugge in de partij en kon het plots in de 36e minuut op gelijke hoogte komen. Bij een schaarse uitbraak kreeg Vormer een tik in de zestien van de tegenstander. Boucaut kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Vanaken zorgde voor de 1-1. Vlak voor de pauze dacht Dewaest Genk weer op voorsprong te hebben gebracht, maar de VAR zag buitenspel. Het doelpunt van de verdediger ging terecht niet door.

Hands of geen hands van Mechele?
Na de pauze bleef Genk de betere ploeg. Een gaatje vinden was nu wel iets moeilijker worden voor de thuisploeg. In de 54e minuut kwam het moment van de actie. Mechele leek de bal onvrijwillig tegen zijn hand te krijgen. Boucaut liet doorspelen, maar de VAR riep de scheidsrechter naar de zijkant. De scheidsrechter twijfelde, maar legde de bal toch op de stip. Uitgerekend Malinovski knalde raak van elf meter.

Dit bericht bekijken op Instagram

Brandon Mechele raakt onbewust de bal met de hand. Was het strafschop of niet? #gnkclu #clubbrugge #genk #krcgenk #mechele #jpl

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op

Na de 2-1 probeerde Club Brugge nog iets terug te doen, maar Genk was te sterk. Uiteindelijk kon Samatta tien minuten voor het einde van de match alle twijfel wegnemen. Uitblinker Ito pakte uit met een perfecte voorzet en Samatta klaarde de klus.

Door de overwinning telt KRC Genk nu na vier speeldagen in Play-Off 1 41 punten. De kloof met Club Brugge bedraagt nu vier punten. Op de volgende speeldag trekt KRC Genk naar Standard. Club Brugge moet haar rug rechten op het veld van Royal Antwerp FC.