Nu bij PSG, maar Meunier had zichzelf nooit zien doorbreken als aanvaller

Nu bij PSG, maar Meunier had zichzelf nooit zien doorbreken als aanvaller

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 16:32zo 14-04-2019 om 16:32

Thomas Meunier werd enkele jaren geleden als talentvolle aanvaller door Club Brugge aangetrokken. De Rode Duivel werd bij de Bruggelingen uiteindelijk omgevormd tot een rechtsachter. De juiste keuze, zo geeft Meunier nu aan.

"Vooreerst: ik had nooit gedacht hier (Bij PSG) ooit te spelen. Toch zeker niet na de overname van de Qatari. En dan nog als verdediger.", lacht Meunier in Het Laatste Nieuws.

"Was ik nu nog aanvaller, ik speelde wellicht bij Dessel of Roeselare. Club Brugge was al meer dan een droom - ik zag mezelf geen profvoetballer worden. Zelfs niet bij Waasland-Beveren of Zulte Waregem. Dan is PSG als het ware sciencefiction."

Meunier geniet duidelijk wel van zijn carrière bij de absolute top. "Maar nu ik bij de top 10 in Europa speel, hoop ik tot het einde van mijn carrière op dit niveau te blijven meedraaien. Ik heb hier al bewezen dat ik de kwaliteiten daarvoor heb", klinkt het.

De bank van Parijs
Echt incontournable is Meunier echter niet in Parijs. "Uiteraard wil ik meer minuten krijgen. Door die paar blessures en mijn gemiddelde van één wedstrijd op twee te spelen, heb ik soms het gevoel dat ik wat stagneer. Terwijl ik weet dat ik nog beter kan worden", zegt de Rode Duivel.

"Ik ben nog maar 27, hé. Mijn beste jaren komen eraan. En als ik zie dat Pirlo op zijn 34ste nog de beste middenvelder was in Italië, dan zijn er geen geheimen. Ik heb nog altijd de honger, de goesting en de ambitie om elke dag beter te worden. Mijn carrière is bijlange nog niet voorbij", besluit hij.

Poll

Zou Meunier ook prof geworden zijn als een aanvaller?

(54 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws