Club Brugge denkt aan Clement om Leko op te volgen: Hij is plan A

Club Brugge denkt aan Clement om Leko op te volgen: "Hij is plan A"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 15:17zo 14-04-2019 om 15:17

Het is nog onduidelijk of Ivan Leko ook volgend seizoen nog trainer van Club Brugge zal zijn. Naar verluidt nemen Leko en Blauw-Zwart na dit seizoen afscheid van elkaar. De opvolger zou al klaarstaan.

Analist Nordin Jbari denkt alvast niet dat Leko zal blijven. "Ze waren verbaasd dat hij begin dit jaar een contractverlenging weigerde en dan was er ook nog zijn betrokkenheid in ‘Operatie Propere Handen’", zegt de analist bij La Dernière Heure.

Dat kan Leko misschien wel de kop kosten. "Hoewel men veronderstelt dat hij onschuldig is, had het bestuur hem toen al mogelijk ontslagen als hij niet zoveel steun van de supporters had gekregen. De beslissing om niet door te gaan met hem, zelfs in het geval van een nationale dubbel, moet in die periode genomen zijn", geeft Jbari aan.

Clement
Met Philippe Clement, die door Karel Geraerts werd getipt, heeft Club Brugge volgens hem al een opvolger in beeld. "Ik denk dat hij het plan-A is bij Club Brugge", zegt Jbari.

"Genk heeft hem een nieuw contract aangeboden, maar hij vroeg zelf om bedenkingstijd. Dat is meestal een voorteken. Dat Club hem destijds niet de kans gaf? Ja, maar toen had Clement nog niets bewezen als hoofdcoach. Als hij nu naar Brugge terugkeert, is dat door de grote poort en kan hij ook zijn eisen stellen", besluit de analist.

Poll

Is Clement volgend seizoen de trainer van Club Brugge?

(434 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws