Ito heeft één grote droom in België: Daarom leek Genk me de beste optie

Ito heeft één grote droom in België: "Daarom leek Genk me de beste optie"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 13:25zo 14-04-2019 om 13:25

Junya Ito heeft zich bij KRC Genk razendsnel ontpopt tot één van de revelaties in de Jupiler Pro League. De vinnige Japanner tekende pas eind januari, maar maakte meteen indruk bij de ploeg van Philippe Clement

De Belgische competitie is nochtans helemaal nieuw voor de 25-jarige Ito. "Het voetbal in België is fysieker dan in Japan. Daar draait het meer om techniek", vertelt Ito aan Het Laaste Nieuws. "In het begin was het voor mij even doorbijten, maar dat is ook een uitdaging. Ik krijg meer trappen dan in de J-League, maar echte blessures hield ik er nog niet aan over. De trainer wil dat ik de één-tegen-één situaties opzoek en mijn snelheid uitspeel. Hij hamert er ook op dat ik nog op kracht moet trainen."

De Japanner kwam met één duidelijk doel naar België. "Het is mijn droom om de Champions League of de Europa League te spelen. Van alle aanbiedingen die ik kreeg, leek Genk me daarom de beste optie. We hebben zeker nog een kans op de titel. De wedstrijd van zondag tegen Club Brugge wordt de belangrijkste omdat zij nog geen punten lieten liggen in play-off 1", besluit Ito.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws