Rutten krijgt steun van Verschueren: Het ligt uiteindelijk aan de spelers

Rutten krijgt steun van Verschueren: "Het ligt uiteindelijk aan de spelers"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 12:22zo 14-04-2019 om 12:22

Fred Rutten ligt de laatste weken zwaar onder vuur bij RSC Anderlecht. De Nederlandse coach slaagt er momenteel niet in om paars-wit op de rails te krijgen. Rutten krijgt echter krediet van Michaël Verschueren.

De manager van Anderlecht kreeg van Sporza de vraag wie de meeste schuld draagt aan deze crisis. "De voorzitter? Het is moeilijk om in zijn plaats te spreken, maar ik heb elke dag contact met Marc Coucke. Mocht hij kunnen, dan zou hij hier staan en alles voor de club doen", aldus Verschueren.

"De coach, dan? Fred is hier van 7 uur 's ochtends tot 20u 's avonds. We moeten hem krediet geven. Hij kan doen wat hij wil, maar het ligt uiteindelijk ook aan de spelers", vervolgt Verschueren, die de grootste schuld voor de malaise dus bij de spelers legt.

"Ik hoor veel fans zeggen: je kunt een slecht seizoen spelen, maar de spelers moeten wel hun truitje natmaken. Ik verwacht nu een reactie van de spelers. Ze moeten beseffen dat ze voor Anderlecht aan het voetballen zijn."

 "Anderlecht is niet zomaar een bedrijf, maar een instituut. Iemand die hier werkt moet de kampioenenmentaliteit hebben. Een speler die dat niet heeft, zal onder mijn bewind geen toekomst hebben", besluit Verschueren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws