Joos laat zijn licht schijnen: Dan gaat hij sowieso weg bij Club Brugge

Joos laat zijn licht schijnen: "Dan gaat hij sowieso weg bij Club Brugge"

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 10:15zo 14-04-2019 om 10:15

Ivan Leko is de laatste weken een veelbesproken figuur. Blijft hij na dit seizoen nog bij Club Brugge? Filip Joos zou dat wel een uitstekende zaak vinden, want de Kroaat heeft zijn kunnen al bewezen.

Meer nog: hij heeft twee succestransfers aangeraden bij Club. "Toen Club vorig seizoen kampioen werd na een halve calvarietocht in de Play-Offs, kreeg de coach er Clinton Mata, Siebe Schrijvers en Mats Rits bij. Zeker die laatste twee kwamen op zijn voorspraak, hij opperde die namen lang voor de transfermarkt opende", vertelt Joos in De Standaard.

Het instinct van Leko bleek juist te zijn. "Veel coaches zouden de landstitel en de nakende Champions League als hefboom hebben gebuikt om bij het bestuur grote aankopen te eisen. Mata, Schrijvers en Rits waren misschien geen afval, maar zeker ook niet de lekkerste brokken op de transfermarkt. Een halve en een hele bankzitter van ­Racing Genk en de aanvoerder van KV Mechelen, de ploeg die net naar Tweede Klasse was gedegradeerd."

Operatie Propere Handen kan Leko nu de das omdoen. "Ja, het ís mogelijk dat Leko al aan de galg gepraat is door spijtoptant Dejan Veljkovic, de man die zijn zaakwaarnemer was, het kan best dat ook hij zich via foute constructies liet betalen. Als dat zo is, komt het voor Leko sowieso tot een Brexit – weg uit Brugge. Maar wie zijn team dezer dagen over het veld ziet razen, kan alleen maar denken: geweldige coach, die Ivan Leko."

Lees ook: Verhaeghe over contractverlenging voor Leko

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws