Genk zal niet instorten als we de titel missen, het seizoen is al geslaagd

"Genk zal niet instorten als we de titel missen, het seizoen is al geslaagd"

14-04-2019 09:15
24

Philippe Clement staat zondagavond voor een belangrijk examen. Met een zege tegen Club Brugge kan KRC Genk een belangrijke stap richting de titel zetten. Clement is echter duidelijk: het seizoen van Genk is al geslaagd.

"We hebben nu al de verwachtingen van voor het seizoen overtroffen", geeft hij aan bij De Zondag. "Weet je dat wij de ploeg zijn met het laagste budget van de Play-Off 1-teams? Ik ben de man van het halfvolle glas. Wij willen heel graag kampioen worden, maar er zijn andere clubs die kampioen moeten spelen. En de Play-Offs hangen van de kleinste details af. Genk zal niet instorten als we de titel missen. Het blijft sowieso al een fantastisch seizoen."

Met Club Brugge krijgt Clement een oude bekende op het bord, maar emotioneel wordt hij daar niet van. "Nee, niet echt. Ik heb er wel zestien jaar gewerkt en geleefd. Je bouwt zo relaties op die het voetbal overstijgen. Ik heb vrienden voor het leven in Brugge. Voor en na de wedstrijd is dat ook zo. Maar in die negentig minuten tegen elkaar is het volle bak ieder voor zich. Dan telt vriendschap niet."