'Bizarre fratsen kalendercommissie geven Genk groot voordeel in titelstrijd'

'Bizarre fratsen kalendercommissie geven Genk groot voordeel in titelstrijd'

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 08:00zo 14-04-2019 om 08:00

Laatste update: zondag 14 april 2019 om 08:01zo 14-04-2019 om 08:01

KAA Gent is er alweer niet in geslaagd om punten te sprokkelen. In eigen huis verloor het met 1-2 van Antwerp FC. Daardoor is de competitie eigenlijk al zo goed als voorbij voor de Buffalo's. Dat kan nog een belangrijke rol gaan spelen in de titelstrijd.

Gent heeft door het nieuwe verlies nu al negen punten minder dan Antwerp. Daarnaast lijkt ook de vierde plek helemaal buiten bereik voor Gent. Als de Buffalo's nog een goed seizoenseinde willen hebben, zal het dus Europees voetbal moeten halen via de Croky Cup. Dat kan ervoor zorgen dat Gent nog een belangrijke rol speelt in het titeldebat.

De finale van de Croky Cup wordt namelijk op 1 mei gespeeld, midden in de ontknoping van de Play-Offs. Vier dagen voor die bekerfinale neemt Gent het in eigen huis op tegen titelfavoriet KRC Genk, maar zal het dat ook met de sterkst mogelijke elf doen?

Volgens Het Nieuwsblad staan de komende weken volledig in het teken van de bekerfinale. De kans is volgens het dagblad dan ook bijzonder groot dat coach Jess Thorup in de partij tegen KRC Genk enkele van zijn sterkhouders extra rust geeft. Een extra voordeel dus voor Genk en een domper voor Club Brugge. De Bruggelingen nemen het overigens enkele dagen na de bekerfinale op tegen Gent.

Poll

Haalt Genk hier een voordeel uit?

(1456 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws